AIR MAX DAY- Dan koji je istoriju patika promenio zauvek

AIR MAX DAY- Dan koji je istoriju patika promenio zauvek

Autor: | 26/03/2021

0

Nike „Air Max Day“ obeležava se 26.marta i kao takav svojim prepoznatljivim dizajnom učinio je ovaj model najznačajnijim modelom patika na svetu.

Đak

 

Prvi Air Max model objavljen je 1987. godine. Bila je to prva patika koja je imala „Air Max“ amortizaciju kao i „providan vazdušni prozor“. Kreirao ga je dizajner Tinker Hatfield inspirisan umetnošću i muzikom, dok se njegov dizajn i efektivnost pripisuju velikom uspehu koji je doživeo ovaj model patika.

Đak

 

Kao i svako fino umetničko delo i Air Max zaslužuje određeno poštovanje. Talentovan tim ljudi okupio se kako bi dizajnirao nešto što će prevazići samo „cool“ izgled. Dizajniranje patike bilo je inspirisano muzičkom scenom, oslanjalo se na nauku i postavilo sasvim nove standarde. Kada je u pitanju svet obuće, možemo reći da Air Max zasigurno predstavlja Mona Lizu među patikama.

Ovaj model definitivno zauzima značajno mesto u istoriji, jer bez Air Max-a „streetwear“ kultura kao i muzička scena izgledali bi dosta drugačije. Možda smo danas navikli na smeli izgled, ali u to vreme Nike je rizikovao nudeći svojim kupcima nešto što je bilo van svih uobičajenih tokova.

Đak

 

U današnje vreme moda konstantno krši pravila i piše nova, a Nike se svrstava među pionire ili one u prvim redovima.

Simboličan datum, 26. mart predstavlja savršenu priliku da upoznate nove modele Air Max patika, od kojih neki predstavljaju različite stilove i verzije svojih popularnih prethodnika. Zato bez obzira kakav je vaš stil, sigurni smo da ćete pronaći svoj novi omiljeni model.

Air Max je definitivno način života, jer sa njim počinje i završava se svaki dan. Ukoliko želite da pratite trendove, iskoristite priliku da otkrikete svoje omiljene modele Air Max-a u Đak Sport radnjama ili ih poručite online preko web shopa.

Čekamo vas da zajedno proslavimo International Air Max Day!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti