Nije tenis, a nije ni squash: Predstavljamo vam padel, najbrže rastući sport na svetu

Nije tenis, a nije ni squash: Predstavljamo vam padel, najbrže rastući sport na svetu

Autor: | 20/07/2017

0

Padel je sport koji je mešavina tenisa i squash tenisa, koji se igra na terenu 10 metara širine i 20 metara dužine, a svaki teren ograđen je providnim zidom, koji čini ovu igru posebno zanimljivom. Kada je Enrique Corcuera napravio prvi teren u Meksiku 1969. godine, kao rekvizite sa kojima se prebacivala loptica koristio jedrvene rekete koji su podsećali na donji deo vesla (paddle), odakle i potiče sam naziv sporta. Padel je igra koja je značajno lakša od tenisa i squash tenisa,a istovremeno je zabavna i zanimljiva, zbog čega je igraju sve generacije i uživaju u njemu.

Prvi padel teren u Beogradu nalazi će se u sklopu stambeno poslovnog kompleksa Voždove kapije. Svi budući stanari prvog kondomonijuma na Voždovcu moći će pre svih ostalih Beograđana da se upoznaju sa čarima ovog popularnog rekreativnog sporta koji ne samo da poboljšava kondiciju i održava formu,nego i značajno doprinosi zdravom načinu života.

Pored terena za padel u okviru privatnog parka kondominijuma Voždove kapije, koji će predstavljati najveći park te vrste u Beogradu,nalaziće se i sigurno igralište za najmlađe, teretana na otvorenom,kao i prostor za kućne ljubimce. Iza ovog projekta, koji predstavlja arhitektonsko osveženje za jednu od najvećih opština u Beogradu, ponosno stoji renomirani izraelski investitor Shikun & Binui Group, vodeća kompanija u izgradnji najsavremenijih stambenih i poslovnih kompleksa širom sveta.

Hellomagazin.rs Promo/ Istock
Tagovi: rekreacija sport