Ukus Hondurasa i Kolumbije u šoljici kafe: 100% arabika jedinstvenog geografskog porekla

Ukus Hondurasa i Kolumbije u šoljici kafe: 100% arabika jedinstvenog geografskog porekla

Autor: | 22/08/2017

0


Doncafé vam donosi ekskluzivne i premium 100% arabika ukuse Honduras i Kolumbiju, sa sunčanih plantaža Latinske Amerike direktno do vaše šoljice u kojoj možete uživati svakog jutra.

Jedna od najlepših stvari vezanih za kafu je njena raznolikost, a jedna od važnijih je njeno jedinstveno geografsko poreklo- Single origin. To je potvrda da je kafa sa određenog gazdinstva koja se nalazi u jedinstvenom okruženju, a njen ukus pokazuje poreklo, posedujući karakteristike tog specifičnog područja na kojem je određena kafa uzgajana.

Ljubitelji klasike i svi oni koji su impresionirani univerzalnim vrednostima, pronaći će se u aromatičnom i bogatom ukusu kraljice među sortama kafe - Honduras arabike.

Ova kafa se gaji iznad 1.350 metara nadmorske visine, što joj daje najvišu oznaku SHG (Strictly High Grown) ( garancija da je kafa gajena na velikim nadmorskim visinama).

Upravo ta pozicija obezebeđuje nižu temperaturu, pa zrno sporije sazreva i ostaje duže u konktaktu sa suncem u toku perioda zrenja. Posebnim načinom pečenja zrna ove kafe, stvara se savršeni spoj mirisa tropskog voća i slatkog meda i bogate arome. Plodovi ove kafe biraju se selektivnom ručnom metodom zbog čega i ova kafa nosi oznaku EP- European Preparation. Zbog činjenice da žene obavljaju 70 odsto rada u polju na međunarodnom tržištu kafe, a poseduju samo 15 odsto zemljišta, postrojenja i proizvoda koji se prodaju, Strauss Coffee BV u okviru koje posluje i Strauss Adriatic, pomaže da se takva situacija promeni i s tim u vezi sprovodi partnerstavo sa ženama uzgajivačima kafe u nekoliko zemalja širom sveta pod nazivom "Savesna šoljica kafe".

Sa suncem iznad glave, plodnom zemljom ispod stopala iz Kolumbije stiže jedno od napoznatijih zrna kafe na svetu- Arabica. Nadmorska visina od 1.200 do 2.000 metara, na kojoj arabika u ovoj zemlji raste, pruža idealne uslove za sazrevanje savršene crvene bobice kafe. Ukoliko ste za arome poput slatke pomorandže i pečenog lešnika, osvojiće vas ukus single origin Kolumbija jer ova pržena kafa ima i specifičnu slatkoću koja daje veći osećaj punoće kafe u odnosu na druge arabike. Uživanje u kafi u ovoj zemlji je više nego nestvarno jer tu su „izvori“ sa kojih možete da pijete kafu. Posle Brazila i Vijetnama , Kolumbija je treći po redu svetski proizvođač kafe.

Doncafé single origin Honduras i Kolumbija proizvode se u ograničenim serijama, u pakovanju od 100 grama za tradicionalnu pripremu.

Marija Milenković
Tagovi: Doncafé