Mentalna aritmetika u okviru Back to school vikenda u Stadion Shopping centru

Mentalna aritmetika u okviru Back to school vikenda u Stadion Shopping centru

Autor: | 23/08/2017

0

Na manifestaciji Back to school, koja se održava 26.i 27.avgusta u Stadion Shopping centru, predstaviće se i škola Mentalne aritmetike "Malac genijalac" i kroz razgovor sa roditeljima približiće značaj Mentalne aritmetike. Njihovi učitelji na licu mesta pokazaće deci kako se koristi Abakus (Soroban), drevna računaljka i u prijatnoj i kreativnoj atmosferi improvizovaćemo čas Mentalne aritmetike.

U subotu i nedelju od 12 do 20 sati u svakom trenutku biće učitelji-predavači Mentalne aritmetike iz dve Voždovačke škole.
Dođite da se družimo!

Malac Genijalac-za decu koja menjaju svet!

U školi Malac Genijalac primenjuje se originalni HIKARI 光 program Mentalne aritmetike. Hikari na japanskom znači svetlost i simbolizuje proces učenja i buđenja (osvetljavanja) naših mentalnih kapaciteta. Program poseduje jedinstveni metod poreklom iz Japana, kolevke mentalne aritmetike. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja, a zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (算盤 jap. Soroban) Program se temelji na TBDP pristupu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizuelno Auditivno Kinestetičko).

Škola Mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ namenjena je deci uzrasta od 4 do 12 godina (završno 14), jer se u toj životnoj dobi mozak najdinamičnije razvija.

Program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta.
Cilj programa je da dete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete i postane “ Malac Genijalac ”. Mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, radom zasnovanim na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre. Upotrebom abakusa aktiviraju se obe moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal. Nakon savladavanja rada na abakusu, učenici su u stanju da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi! Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvek, posedujući je tokom čitavog života.“

Vidimo se za vikend u Stadion Shopping Centru!

hellomagazin.rs promo
Tagovi: Back to school PR

Najnovije vesti