Roland Barthélemy u Beogradu: Francuski majstor sira na promociji brenda "Ile de France"

Roland Barthélemy u Beogradu: Francuski majstor sira na promociji brenda "Ile de France"

Autor: | 24/11/2017

0

U svečanom ambijentu Francuske Ambasade u Srbiji, pripadnicima diplomatskog kora i ljubiteljima francuske kulture i gastronomije, predstavljena je linija sireva „Ile de France“. Tim povodom, Beograd je posetio francuski majstor sira Roland Barthélemy.

U znak sećanja na neponovljivi, glamurozni život 30-ih godina prošlog veka kada je prvi brie brodom "Ile de France" prevezen iz Francuske u SAD, održana je svečanost u jednoj od najlepših rezidencija u Beogradu. Prisutni su imali priliku da uživaju u mekom, zrelom siru specifične arome, poznatijem kao camembert, zatim čuvenom rupičastom ementaleru i brie-ju, farncuskom "kralju sira".

Nakon što je goste pozdravio Prvi savetnik Francuske Ambasade, g. Nicolas Faye, prisutnima je poželeo dobrodošlicu i g. Andrej Beslać, generalni direktor kompanije Mlekoprodukt koja je zaslužna što se u ukusima Francuske može uživati i u Srbiji. Ipak, glavna zvezda večeri bio je francuski majstor sira Roland Barthélemy koji je održao svoju prezentaciju, a zatim i iskreno pohvalio sireve "Selecta“ koji se proizvode upravo u Srbiji i prodaju pod markom „Biser.

-U Beogradu sam prvi put, a iskreno se nadam da neće biti i posednji. Prvo što sam odmah osetio kada sam došao u najveći srpski grad jeste jedno duboko osećanje prijateljstva, radosti i življenja. Srbi su narod koji je znatiželjan i uvek su spremni da otkrivaju nešto novo, pa tako i francuske sireve.– istakao je g. Barthélemy i pridružio se zvanicama koje su uživale u savršenim ukusima sireva i vina.

Bilo da ste ljubitelj francuske kulture i gastronomije ili jednostavno gurman sa istančanim ukusom, preostaje vam samo da okupite svoje najdraže i uživate u ukusima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Odaberite svoj omiljeni „Ile de France“ – vredan vaših posebnih trenutaka!

 

Hellomagazin.rs Promo