Pojavom sve većeg broja zdravih načina života sve češće govorimo o zdravoj ishrani, pa time i o aditivima na koje nailazimo u kupljenoj hrani.
Podizanjem svesti o negativnom dejstvu prehrambenih aditiva njihovo prisustvo u proizvodima često ne utiče samo na kupovnu odluku već i na to šta korisnici tražimo od proizvođača. Naime, sve je važnije da hrana ne bude samo ukusna već i napravljena od zdravstveno ispravnih sastojaka kod kojih najveći problem predstavljaju upravo aditivi.
Uz problem korišćenja aditiva u hrani pojavljuje se i problem dodavanja glutena na koji je u zapadnim zemljama osetljiva čak svaka četvrta osoba. Brend Argeta je zato pokrenuo revoluciju u prehrambenoj industriji time što je u svoju ponudu uključio proizvode kod kojih je važno ne samo šta sadrže već i šta ne sadrže.
Tako se od marta službeno ponosi statusom "free from" što znači da proizvodi Argeta ne sadrže gluten, pojačivače arome, konzervanse i boje. Umesto aditivima, u kompaniji Argeta sterilnost i trajnost obezbeđuju se zdravstveno ispravnom termičkom obradom koja predstavlja jedan od koraka savremene i visokotehnološke proizvodnje. Argeta je tako ponudila potvrđene proizvode bez aditiva i bez glutena u kojima možemo slobodno da uživamo.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više