Papalina je morska riba iz porodice haringe koja naseljava prostor Atlantskog okeana i severnog Jadrana, posebno na mestima gde je manji salinitet, oko ušća reka u more. Ovo je riba nežnog ukusa i vrlo je popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cela s kostima, pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcijuma.
Valja napomenuti da se nutritivna vrednost kao i sadržaj masnih kiselina omega-3 ne gubi kada se riba konzervira metodom brzog smrzavanja. Smrznuta papalina najbolji je izbor za ljubitelje male i sitne plave ribe. Dostupna je tokom cele godine i vrlo jednostavna za pripremu. Nakon samo nekoliko minuta u rerni ili tiganju uz preliv od hladnog maslinovog ulja sa belim lukom ili limunovim sokom uz dodatak začinskog bilja, papalina postaje odličan obrok koji hrani sva čula i našem organizmu daje neophodne blagotvorne sastojke.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više