Svetski vinski konsultat u Beogradu: Peter McCombie gost vinarije "Tikveš"

Svetski vinski konsultat u Beogradu: Peter McCombie gost vinarije "Tikveš"

Autor: | 08/12/2017

0

 

Tikveš Wine Experience održan je u Beogradu, a specijalni gost MW Peter McCombie vodio je više od 80 gostiju kroz vinsko putovanje. Gosti su uživali u odličnom izboru vina i izvrsnoj hrani koju su za ovu priliku pripremali vrhunski kuvari iz Evrope i regiona i kuvari restorana Tikveš u Kavadarcima.

Svetski konsultant i co Chairman International Wine Challenge-a "Master of Wine" Peter McCombie odabrao je selekcije vina Tikveš vrhunskog kvaliteta i predstavio filozofiju proizvodnje vina, glavne karakteristike i prednosti.

Predsednik grupe M-6 Svetozar Janevski istakao je da jecilj da Tikveš vina nađujošviše  konzumenata u mnogim delovima sveta, a svi podaci govore u prilog tome. Godinama unazad Tikveš u proseku osvaja više od 50 nagrada godišnje, a ove 2017. čak 60 nagrada.

Iznenađenje večeri bilo je vino Plavec Special Selection koje je osvojilo mnoge goste,ali i ostala vina Bela voda, Barovo, Domaine Lepovo Chardonnay, Alexandria Cuveé, Grenache Blanc Special Selection, Chardonnay Special Selection i Temjanika Special Selection.

Marija Milenković