Roditelji, vreme je za školu

Roditelji, vreme je za školu

Autor: | 14/12/2017

0

Čestitamo, trudni ste! Međutim, iako će proći još nekoliko meseci dok se konačno ne sretnete lice u lice sa svojom bebom, već sada počinjete da se upoznajete. Osećaj da se u vama kreće živo biće, neopisiv je za svaku buduću mamu. Sva pažnja usmerena je na najdražeg „podstanara“ koji, kako vreme odmiče, pokazuje da i ono nestrpljivo čeka da stigne na svet. Međutim, uz veselje, trudnoća sa sobom nosi i brige. Dok se neki srećnici brzo organizuju u novim ulogama, nekima je potrebno vreme da se snađu.

Pored mnogih pitanja koje se nameću mamama, jedno od njih jeste i kupanje bebe. Iako se čini da su bebe u vodi u svom elementu, kako im nakon devet meseci voda u majčinom stomaku nije nepoznata, dr Anica Milošević Popović, pedijatar u Rosa školi roditeljstva savetuje da je bebu najbolje kupati pre spavanja, kako bi uspostavila ritam:

- Pre kupanja majka mora da pripremi sve što je potrebno za kupanje bebe. Potrebno je da opere ruke, kadicu i da pripremi vodu, koja mora biti na 37 stepeni. Beba se kupa šamponom ukoliko joj je otpao pupčani patrljak, a u slučaju da nije, majka će bebu samo prebrisati.

;t=76s

 

U protekle dve godine, Rosa voda je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja otvorila 10 škola roditeljstva, a sledeće godine u planu je otvaranje još 10 i to u Bečeju, Boljevcu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Koceljevi, Nišu, Opovu, Rumi, Užicu i Vršcu. U renoviranim i potpuno opremljenim prostorijama, roditelji će imati privilegiju da uz njih organizovano budu pedijatri, ginekolozi, stomatolozi i patronažne sestre, koji će im pomoći u snalaženju u novim ulogama.

Kupovinom Rosa pakovanja vode od 1,5L, od čije prodaje se izdvaja po jedan dinar, pomažete roditeljima da svojim bebama pruže bezuslovnu ljubav i pravilnu negu zahvaljujući kojoj će sve odrasti u srećne, zdravlje i zadovoljne ljude. Hajde da zajedno pružimo podršku preko 5.000 roditeljima i njihovim bebama širom Srbije!

hellomagazin.rs Rosa/Promo
Tagovi: rosa

Najnovije vesti