Svečano otvorena ski-sezona  na Staroj planini

Svečano otvorena ski-sezona na Staroj planini

Autor: | 16/12/2017

0


Manifestacijom „Ski opening 2017“ danas je zvanično otvorena zimska sezona na Staroj planini. Organizatori manifestacije su JP Stara planina, JP Skijališta Srbije i ,,Stara planina Resort“.

Ljubitelji zimskih sportova iz zemlje i regiona i ove zime će uživati na snežnim stazama turističkog centra, a kapaciteti hotela „Stara planina“ su popunjeni.

Direktor JP Stara planina Miloš Adamović je istakao: -Ova destinacija predstavlja veliki turistički i investicioni potencijal. Izgradnja modernog turističkog centra i investiranje u ovakvu planinu je moguće, poželjno i isplativo. Potencijal planine ukazuje na mogućnost turizma preko cele godine, zato je u planu proširenje smeštajnih kapaciteta, izgradnja novog hotela, prodavnica, restorana i pratećih zabavnih i sportskih sadržaja.

Na lokacijama u blizini hotela započeta je izgradnja adrenalinskog parka i teniskih terena, koji će biti završeni u proleće iduće godine, i biće spremni za letnju sezonu. U toku je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, čime će se dodatno infrastrukturno opremiti građevinske parcele na ovoj lokaciji i na taj način pripremiti za investitore. U planu je izgradnja još jednog dalekovoda i proširenje sistema vodosnabdevanja, čime će se stvoriti osnova za dalji razvoj turističkog centra.

Direktor preduzeća „Stara planina Resort“ Goran Karadžić sa ponosom ističe:

-Kapaciteti hotela su iznad očekivanja kada je reč o popunjenosti, a priliv stranih turista i organizovanih grupa je sve obimniji. U ovoj godini imamo popunjenost od 50.000 noćenja, a u odnosu sa prošlu godinu zimska sezona je za oko 50% više rezervisana. U hotelu se permanentno radi na unapređivanju usluge i enterijera, jer nam je cilj da naši gosti budu zadovoljni. U ovoj godini počela je s radom najsavremenija digitalna meteorološka stanica, urađena je revitalizacija tri putna pravca sa adekvatnom signalizacijom, imamo mogućnost dolaska helikopterom na mobilni heliodrom, i sa ponosom možemo da kažemo da smo preuzeli vođenje državnog hotela u vlasništvu EPS-a ,,Babin zub,, koji počinje sa radom od danas.-

-Hotel ,,Babin zub,, na raspolaganju je turistima od danas sa 20 soba i dva apartmana odnosno 6o ležajeva. Cene su u rasponu od 2.650-4.000 dinara u toku ski sezone, a rezervacije se vrše preko hotela ,,Stara planina,, izjavio je direktor hotela Tomica Ratković.

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika rekao je:

-Skijaška sezona na Staroj planini zvanično je počela juče, 14. decembra. Skijališta Srbije su skijašima i borderima za početak sezone obezbedila dva dana besplatnog skijanja, dok će tokom druga dva dana openinga ski-karte biti na popustu od 70 odsto. Trenutno u ovom ski-centru radi gondola sa pratećim stazama, na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega. Sistemi za veštačko osnežavanje rade kada god za to ima uslova, odnosno kada je temperatura ispod -3 °C, pa se nadamo da ćemo uskoro moći da pustimo i ostatak skijališta u rad.

Za ovu zimsku sezonu Skijališta Srbije su ski-poligon premestila na novu lokaciju, u blizini hotela ka gondoli, kako bi skijašima početnicima i najmlađima bilo što jednostavnije da uče svoje prve skijaške korake. Takođe, na ovoj planini je postavljena još jedna zimsko-letnja atrakcija za decu – reč je o kuli sa toboganom, koju će najmlađi moći da koriste tokom cele godine. Ove sezone će skijaši i borderi moći da iskoriste promotivne periode u okviru promocije „Tvoja ski-zona“, kada će se prodavati trodnevne i četvorodnevne karte sa popustom od 20 odsto. Prvi termin je od 25. januara, nakon čega slede još tri termina tokom sezone. Radno vreme skijališta je od 9 do 15.30 časova.

Organizatori ističu da su u toku marketinške aktivnosti na domaćem i inostranom investicionom tržištu, pomoću kojih se ova destinacija promoviše i približava potencijalnim investitorima. Cilj je da ovaj deo Srbije za turiste postane razvijena i atraktivna turistička destinacija, a za investitore zanimljiva i isplativa investiciona lokacija.

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Stara planina