Najveća Noć knjige do sada - u petak od 17 sati do ponoći

Najveća Noć knjige do sada - u petak od 17 sati do ponoći

Autor: | 16/06/2016

0

 

U petak, 17. juna u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se četrnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

U Noći knjige pred čitaocima će se naći više od 23 000 naslova Lagune, ali i drugih izdavača.

- Pored knjiga domaćih izdavača, biće i naslovi nekoliko hrvatskih izdavača, što je raritet kod nas, kao i knjige najvećih engleskih, američkih i francuskih izdavača - istakla je na konferenciji za novinare povodom Noći knjige direktorka knjižarskog lanca Delfi Vesna Mihailović.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 51 lokaciji.

- Ovo će biti najveća Noć knjige do sada jer smo u prethodnih nekoliko meseci otvorili još tri nove knjižare - istakla je direktorka marketinga Lagune Ana Spasojević.

- Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovog puta Noći knjige su se pridružile brojne biblioteke. Čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima, a prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u Noći knjige.

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs. U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

Pokrovitelj Noći knjige je deveti put Eurobank Srbija. Magdalena Tatić, direktorka sektora za kredite fizičkim licima Eurobank, istakla je da Eurobank kompanija koja kontinuirano doprinosi zajednici u kojoj posluje i ovaj put podržava manifestaciju Noć knjige.

- Verujemo da promocijom čitalačke kulture i dostupnosti knjiga možemo zaista da doprinesemo dobrobiti šire zajednice. Uticaj knjiga i književnosti na odrastanje i intelektualni razvoj svih generacija je neprocenjiv i Eurobank će nastojati da i dalje, u budućim projektima, podržava ovakve inicijative - navodi Magdalena Tatić.

Pred čitaocima će se u Noći knjige naći nova knjiga Svetislava Basare "Očaj od nane" i "Bajka" Dobrice Ćosića. Priče savremenih srpskih pisaca možete naći u zbirkama "Priče o Kosovu" i "Orlovi ponovo lete" u okviru Lagunine edicije "Talasi".

Jedan od najtraženijih naslova u Noći knjige sigurno će biti nova knjiga Jelene Bačić Alimpić, "Molitva za oproštaj". Nakon romana "Noć kada su došli svatovi" i "Knjiga uspomena", u završnici trilogije "Kazna za greh" pratimo dalju sudbinu čestite, lepe i obrazovane Emilije Nojbauer.

Isidora Bjelica će svojim čitaocima predstaviti knjigu "Spas 3".

Među hitovima za Noć knjige naći će se i nova knjiga Paula Koelja "Biti kao reka", nova knjiga Trejsi Ševalije "Plodovi na vetru" i nova knjiga Lusinde Rajli "Sedam sestara".

 

Knjiga koja će privući veliki broj čitalaca je "Deset dana u ’Islamskoj republici’", prvi detaljan izveštaj iz srca terora. Ovaj važan istorijski dokument donosi nam krajnje autentičan uvid u neshvatljivo brutalan način razmišljanja boraca Islamske države.

Novi roman Jua Nesbea iz serijala o inspektoru Hariju Huleu "Bubašvabe" imaće premijeru u Noći knjige.

Posle trinaest godina slavni češki pisac Milan Kundera čitaocima je predstavio svoj novi roman "Praznik beznačajnosti", a u knjižarama možete naći i knjige nobelovaca Svetlane Aleksijevič "Černobiljska molitva" i Mo Jena "Smrt na sandalovom kocu".

Sve mališane, ali i njihove roditelje, obradovaće novo izdanje čuvene "Zmajeve riznice", novi roman Uroša Petrovića "Karavan čudesa" ali i maštovite avanture Krtića u slikovnicama "Krtić i ribica", "Krtić i njegov mali auto", "Kako je Krtić došao do svojih pantalona".

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP promo
Tagovi: laguna

Najnovije vesti