Šta povezuje Weekend Media Festival i knjigu "Čaj od šljiva"?

Šta povezuje Weekend Media Festival i knjigu "Čaj od šljiva"?

27/07/2016

0

Kreativni strateg i svestrani umetnik, Lazar Džamić gost je Weekend Media Festivala.

Na devetom izdanju Weekend Media festivala, koji se održava od 22. - 25. septembra, biće puno zanimljivih, novih tema i govornika koji će svakako svojom pojavom zaintrigirati brojne posetioce koji se očekuju u jedinstvenoj staroj fabrici duvana u Rovinju. Među njima je i čovek koji progovara o kulturološkom značenju Alan Forda na području bivše Jugoslavije, što verno prikazuje jednostavnim i otmenim jezikom razlike i stereotipe o srpskom i britanskom društvu.

On je Lazar Džamić, ikona novinarskih i business krugova, ali i svestrani umetnik koga je teško opisati u nekoliko rečenica. Profesionalni novinar, urednik i direktor na radiju, kolumnista u dnevnim listovima, autor tekstova brojnih magazina, ugledni marketinški stručnjak, a pre svega neposredna i topla osoba od koje se može puno naučiti. Upravo svoja iskustva i ideje podeliće ove jeseni s gostima Weekend Media Festivala, najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Evropi koji se organizuje pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

Lazar ima izuzetno bogato životno i profesionalno iskustvo a njegov zanimljiv životni put vodio ga je preko Beograda do Londona gde danas stvara digitalne strategije za vodeće svetske kompanije poput Glenfiddicha, Waitrosea, GAP-a i brojnih drugih. Poslednjih nekoliko godina sarađivao je i s vodećim svetskim i britanskim brendovima na projektima koji su obuhvatali sve od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i eCRM strategija. Do nedavno vodio je tim za strategiju brenda u Googleovom kreativnom think-tanku ZOO u Londonu. Upravo sve to govori da će se za ovo predavanje tražiti mesto više jer radi se o vrlo svestranom profesionalcu.

Kao konsultant za marketing Lazar je napisao sedam knjiga različite tematike, a među njima posebno je zanimljiva knjiga kojom je objedinio kolekciju tekstova koje je iz Londona dve godine pisao za beogradski „Novi magazin“ spojenih pod zajedničkim nazivom „Čaj od šljiva“. U spomenutoj knjizi prenosi stereotipe, različitosti i specifičnosti srpske i britanske kulture. Drugo Lazarovo delo je knjiga o stripu Alan Ford i kulturološkom značenju njegove popularnosti u bivšoj SFRJ. „Cvećara u kući cveća“ predstavlja sentimentalno štivo u kojem Lazar na lucidan način pokušava da rekonstruiše zašto je ta karikaturalna saga o grupi TNT tajnih agenata i Broju 1 postala mega popularna u Jugoslaviji i nigde više.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/M G promo
Tagovi: PR promo

Pročitajte još

BEO SHOPPING CENTER SLAVI PRVI ROĐENDAN

Rođendanski popusti do neverovatnih 70%, poklon kartice u vrednosti od 1.000, 2.000 i 3.000 dinara, lavirint sa laserskim preprekama, dizajnirani BEO proizvodi na poklon i još mnoga druga iznenađenja čekaju sve posetioce BEO Shopping Centra u periodu od 25. juna do 4. jula – jer KAD BEO SLAVI, NEMA DA FALI!

22/06/2021

48 pregleda

Saznajte više

Najnovije vesti