“Sluškinje” iznenadile posetioce Belgrade Fashion Weeka

Posetioci Belgrade Fashion Week-a bili su iznenađeni izlaskom 10 modela u prepoznatljivim kostimima iz serije “Sluškinjina priča“ na pistu. “Sluškinje“ su svojom odlučnom šetnjom i porukom “RESIST“ jasno najavile borbu za slobodu koja nas očekuje u drugoj sezoni, koja na HBO GO stiže 26. aprila, nakon čega će svakog četvrtka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda.

Na HBO kanalu premijera će biti 25. maja u 20.00 h, dok će po jedna nova epizoda biti emitovana svakog petka u istom terminu.

Adaptacija novele Margaret Atvud, “Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale) je priča o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „”vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

Emijem i Zlatnim globusom nagrađena drama vraća se drugom sezonom koju karakteriše trudnoća Fredove i njena istrajna borba za oslobođenje svog budućeg deteta od distopijskih užasa Gileada. “Gilead je u vama“, omiljena je rečenica tetke Lidije. U drugoj sezoni, Fredova i svi naši likovi će se boriti protiv ove mračne istine – ili će joj se predati.

U novoj sezoni će se u glavnim ulogama naći Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Maks Mingela, En Daud, Aleksis Bledel, Medlin Bruer i O.T. Fagbenl.

Više o temama: