Održan regionalni turnir u Clash Royale-u Telenor areni na Games.CON festivalu

5000 takmičara iz Srbije iz Crne Gore, kao i igrači iz Bugarske borilo se za učešće na turniru tokom kvalifikacija

U okviru ovogodišnjeg Games.CON festivala „Telenor arena“ bila je otvorena za najbolje nacionalne i regionalne Clash Royal igrače. Najboljih 8 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bugarske imala su priliku da odmere snage i bore se za titulu regionalnog Clash Royale turnira.

YouTuberi Dex Rock PC Axe Cile

 

Pobednik regionalnog takmičenja je Matija Nikolić – Matija 3D iz Srbije, koji je u finalu pobedio igrača iz Bugarske – Valentina Fedeev Todorova. Treće mesto pripalo je Nikoli Popoviću, koji je dan pre toga osvojio titulu šampiona Srbije.

Matija 3D pobednik Telenor Clash Royale Turnira

 

Pored titula Clash Royale kralja, pobednici su osvojili i vredne novčane nagrade. Prvoplasirani igrač osvojio je i Samsung Galaxy Tab S3, dok su osvajači drugog i trećeg mesta dobili Samsung Galaxy S8.

Velikom nacionalnom finalu, koje je odigrano u petak 15. decembra u Telenor areni, predhodila su četiri kvalifikaciona onlajn turnira u kojima je učestvovalo 4.000 takmičara iz Srbije. Samo 16 najboljih dobilo je priliku da se bori za titulu nacionalnog šampiona, dok je osam igrača  ukrstilo virtuelna koplja sa najboljima iz Crne Gore i Bugarske.

– Gejming industrija nije rezervisana samo za decu. Prema statistikama, 50% Evropljana koji poseduju smartfon igraju mobilne igre. U proseku, oni provedu 85% vremena na uređaju igrajući ih. Muđu njima su i korisnici Telenora. Upravo zato i želimo da im omogućimo najbolje igračko iskustvo, kako kroz mrežu tako i kroz digitalni sadržaj koji obezbeđujemo – rekao je Nenad Hasura, Menadžer usluga za fizička lica.

Youtube zvezde Mogu ja to sam

 

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspeha, ovogodišnji GamesCon koji je zauzeo tri hale Beogradskog sajma, otvoren je za predstavnike svetske industrije igara, domaće developere, distributere opreme za gejming, eSsports asocijacije, medijie, izdavačke kuće i striparnice, YouTubere i najbolje kosplejere.

Porodica Gromilić

hellomagazin.rsTelenor/promo

Više o temama: