Jutro je za NAS!

Gde god da se okrenemo, kao da već kasnimo. Čini se kao da je prošlo „sto godina” od kako smo poslednji put uradili nešto što ne spada u dnevne obaveze, već u zadovoljstvo. Nikako „ne stižemo” jer nam je dan kratak. A da li je zaista?

Ustali smo iz kreveta. Već to je uspeh za sebe, jer smo se pre toga premišljali da li da odložimo alarm na još pet, deset ili petnaest minuta. Međutim, eto nas na nogama, spremni za novi dan, za nove izazove koje treba prevazići. Ali realnost je ipak malo drugačija.

Dok se noge vuku kao da tek treba da idemo na spavanje nakon napornog dana, a oči se jedva otvaraju u skladu sa „usporenim” raspoloženjem, dan se kao takav i nastavlja. Onda se iz dana u dan povećava nezadovoljstvo, praćeno rečima kao što su „Nemam vremena za sebe” ili „Svima se posvetim, sebi uopšte ne stižem”, uglavnom izgovorenim uveče, pred spavanje. I nekako, dok to izgovaramo, nijednog trenutka ne shvatamo da je savršeno doba za nas upravo – jutro!

Šta nam je potrebno? Malo više snage, volje i želje. Ako se jutro počne uz malo vežbanja, čitanja ili bilo kakve aktivnosti koja će nas u trenutku razbuditi, i ostatak dana ćemo lako prilagoditi sebi. Uz pravu energiju nema sumnje da ćemo početne sate provoditi u sjajnom raspoloženju. Znamo da voće pokreće, pa će ono biti odličan jutarnji izbor za neodlučne među opcijama koje u momentu učine dan lepšim.

Pružiće dovoljne količine nutritivnih sastojaka koje kao gorivo snabdevaju naše telo čistom energijom. Predivan je osećaj kada udahnemo duboko i poželimo sebi svako jutro – dobro jutro!

hellomagazin.rsNext/Promo

Više o temama: