Zaid Nakad: Žena treba da se oseća slobodno kao ptica koja leti iznad žitnih polja (foto)

Na nedavno završenoj prestižnoj modnoj manifestaciji u francuskoj prestonici, najveću pažnju i salve pohvala dobila je kolekcija Demeter za proleće/leto 2018, talentovanog libanskog dizajnera Zaida Nakada

Dizajner za koga mnogi kažu da je naslednik svojih slavnih zemljaka Elija Saba i Zuhaira Murada, Libanac Zaid Nakad, u francuskoj, ali i modnoj prestonici predstavio je svoju novu kolekciju za proleće/leto 2018, koju je nazvao Demeter. Modni stručnjaci saglasni su u oceni da su upravo Nakadove haljine najlepše od svih koje su prikazane na nedavno završenoj Nedelji visoke mode u Parizu.

Talentovani modni kreator kaže da je inspirisan jednim od božanstava, a kreacije iz ove kolekcije stvorio za jaku i samosvesnu ženu. U očaravajućim haljinama žena bi, kako kaže, trebalo da se oseća slobodno kao ptica koja leti iznad žitnih polja i diže se ka šarenom nebu.

Zbog toga je koristio spektar boja, od bledoplavog neba koje se meša sa nijansom zlatne pšenice, preko zelenih tonova na površini zemlje do korala iz okeana i bronzanog kolorita stabala na zalasku sunca.

Zaid Nakad imao je strast prema modi još od kada je bio dete. Svoju prvu modnu liniju pokrenuo je 1997. godine kada je svoj san počeo da pretvara u realnost. Njegove kreacije naglašavaju žensku siluetu, ističu lepotu i prepoznatljive su po detaljima i kreativnom kombinovanju materijala i boja.

hellomagazin.rs52.rsGuliver/Getty

Više o temama: