Verica Rakočević priprema bajku na Avali: Kolekcija “Nomadi” je omaž mom životnom putu

Kolekcija “Nomadi” Verice Rakočević, inspirisana njenim životnim i dizajnerskim putem, biće prikazana u prekrasnom ambijentu Akacija na Avali 13. septembra.

Slavim trideset pet godina rada, imam sedamdeset godina, osećam da sam puna života i imam velike planove za budućnost – rekla je kreatorka.

Model koji će najbolje oslikati 35 godina rada ove poznate dizajnerke je, kako kaže, satkan od svile, krzna, pletenine i kašmira. Sve u jednom modelu.

Svaki od ovih momenata simbolizuje emociju koja je bojila sve ove godine – naglašava Verica kojoj je tokom te tri i po decenije simbolika orla bila najizraženija, pa čak i na njenom VR logu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on

Zašto jubilarna kolekcija nosi naziv „Nomadi“ i šta on simbolizuje?

– Kolekcija “Nomadi” je omaž mom životnom i dizajnerskom putu. Taj put od Podujeva do Njujorka je i bio inspiracija za kolekciju. Srbi sa Kosova su večiti nomadi, a ja sam jedna od njih.

U čemu ste najviše nomad, i šta ste, uvek, nosili sa sobom i u sebi, tokom prethodne tri i po decenije?

– U prenošenju ideja i našeg kulturnog nasleđa, kroz moj dizajn, širom sveta. U sebi nosim strast za stvaranjem i beskrajnu ljubav prema mojoj zemlji, koju nikada ne bih zamenila za trajno, nijednom drugom.

Kakav model najbolje oslikava ovih tridest pet godina? Od čega je sačinjen i šta je u njega utkano?

– Videćete ga na reviji i odmah prepoznati, sigurna sam. Svila, krzno, pletenina, kašmir, sve u jednom modelu. Svaki od ovih momenata, simbolizuje emociju koja je bojila sve ove godine.

Na koji način ćete obeležiti ovaj važan jubilej?

– Prikazivanjem kolekcije u čarobnom, šumskom ambijentu Avale, uz specijalnu muziku, koju Veljko piše za “Nomade”, i specijalnim gostima na reviji. Ovaj jubilej će biti za pamćenje. Barem za mene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on

U čemu je, tokom ove tri i po decenije, bila najizraženija simbolika orla, koji je krasio logo VR brenda?

– Značio je, onda, a i sada, u mojoj glavi i srcu, slobodu i snagu.

Šta je, još uvek, vaša težnja i neostvaren san?

– Težnja da strast ne prestane do sudnjeg dana. Neostvaren san da grb moje porodice, Dragović (devojačko), iz 1230. godine, pozicioniram kao logo, koji će me dugo nadživeti.

Čime se najviše ponosite, u ovom trenutku svog života, i šta donosi pogled unapred?

– Činjenicom da slavim trideset pet godina rada, imam sedamdeset godina, osećam da sam puna života i imam velike planove za budućnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on

hellomagazin.rsNovostiOnline/24onlineMirko Tabašević

Više o temama: