Prota i Doda otvorili 42. Belgrade Fashion Week

Najuticajniji modni projekat jugoistočne Evrope, 42. Belgrade Fashion Week svečano je otvoren u BelExpo Centru.

Ljubitelji mode najpre su mogli da pogledaju kolekciju Aleksandra Protića inače jednog od najistaknutijih domaćih kreatora i van granica naše zemlje, koji je ovom prilikom proslavio dve decenije uspešnog rada. Za svoju kolekciju, Protić je pronašao inspiraciju u skulpturama “Pelagos” Barbare Hepvort, a dominantni detalji su falte i kaiševi koji daju i određuju formu modela.

Publika je nakon toga uživala u reviji Dode Komad, prošlogodišnje dobitnice nagrade BFW-a za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti. Profesorka Doda Komad sa jedinstvenim pristupom edukaciji izgradila je brojne domaće dizajnere medju kojima i Aleksandra Protića. Ove sezone, čuvena profesorka predstavila je kolekciju koju čine unikatni odevni predmeti i modni detalji načinjeni od vune, svile, pamuka, i materijala novih tehnologija.

Nove kolekcije zatim su predstavili brend kalifornijskog porekla – UGG, koji je ove sezone prikazao kolekciju inspirisanu plažama, planinama i prepoznatljivom arhitekturom Kalifornije i mlada beogradska dizajnerka Sonja Jocić, čiji inovativan dizajn i ovoga puta kroz dekonstrukciju i reciklažu eleminiše otpad tkanine radi boljeg očuvanja životne sredine. Stajling i forme odišu jednostavnošću minimalističkih formi koje naginju ka avangardi, uličnom odevanju sa elegantnim adergraund prizvukom. Kolekcijom “RE”, Sonja se obratila urbnim i kreativnim ženama sa jasnim stavom, kao i onima koje bi volele da ga imaju. Posebna atrakcija večeri bili su poznati voditelji Zoran Kesić i Una Senić koji su prošetali pistom u ulozi manekena na reviji modnog brenda UGG.

Na samom kraju prvog dana 42. Belgrade Fashion Week-a, održane su revije autorske mode.

hellomagazin.rsBgrade Fashion Week

Više o temama: