Naslovnica najprestižnijeg modnog magazina uzburkala javnost: Tes Mekmilan je zamenila vitke lepotice

Naslovna strana britanskog septembarskog “Voga” je spremna, a lice koje ima prvilegiju da je krasi jeste plus sajz model Tes Mekmilan.

“Vreme izobilja” – tako je “Vog” na svom “Instagram” profilu opisao naslovnu stranu broja na kojoj Tes pozira. A ona, u “Dolče Gabana” svilenoj tamnokamel haljini spojenoj pertlama zaista i stavlja utisak raskoši i izobilja.

Nijansa halijne između braon i boje breskve stopila se sa njenom kosom, koja vijori kao na Botičelijevoj slici “Rađanje Venere”. U skladu sa tim je i pozadina naslovne strane, a sve zajedno stvara osećaj punoće, zrelosti, Tesinih oblina koje dominiraju slikom.

Posle mnogih vitkih lepotica koje su se ponosile time da su osvanule na naslovnoj strani “Voga”, prestižni časopis je odabrao 18-godišnju Tes iz Teksasa, koja je modelingom počela da se bavi tek pre godinu dana.

Da li je britanski “Vog” najavio novo doba, koje slavi ženske obline, njenu plodnost i obilje? I da li je definitivno nastupila era plus sajz modela?

Sudeći po komentarima na “Instagramu”, neće bili lako dati odgovor na ova pitanja.

“Sviđa mi se, nije koščata, a nije ni gojazna. Samo je lepa”, jedan je od komentara.

“Moderna verzija Botičelijeve Venere.” “Ona je prelepa i ima prelepo telo. A obukli su je u nešto što je čini ružnom. Ima toliko modela haljina, a oni su joj dali onu koja joj je premalena.”

Ali bilo je i svasvim suprotnih mišljenja: “Stvarno ne razumem zašto ste fotografisali ovo!” “Ta haljina i ugao snimanja su grozni. Nije ona kriva.”

“Neke modele “D&G” potrebno je bolje uklopiti. Nisu svi mršavi. Ona je prelepa. Ali ne u tako uskoj haljini.

“Nije normalno biti debeo! Nije zdravo! Ista je situacja i sa anoreksičnim devojkama. Čemu ova propaganda”?

Ako je tim “Voga” želeo da izazove reakciju, u tome je definitivno uspeo. Komentari su pretvoreni u debatu, glasovi “za” i “protiv” ne jenjavaju. Reklo bi se da je početak Tesine karijere više nego primećen.

hey ladies…………

A post shared by tess mcmillan (@tess_mcmillan) on

hellomagazin.rsZena.BlicInstagram/tess_mcmillan

Više o temama: