Pravila pri odabiru venčanog odela za mladoženju

muska-odela-CPignateli-001

Ako već niste, najpre se izmerite i odredite svoju veličinu, a kada idete u kupovinu sa ciljem da nabavite novo odelo obratite pažnju i na sledeće stavke.

Izbor tkanine

Najzahvalnija će biti odela od mešavine vune i poliesterskih vlakana te ekoloških tkanina. Kvalitetna tkanina se ne gužva, a to možete lako isprobati i pri samoj kupovini.

Kako vam pristaju pantalone

Obratite pažnju na to da su vam pantalone udobne oko struka te da imate „lufta“ od barem dva prsta. Eventualni nabori i zapeglana crta po sredini je stvar ličnog ukusa.

344_eaton_43

Porub na pantalonama

Rub panatalona bi svakako trebao da bude do cipela i da ih prekriva. Zavrnut i ispeglan porub se ne preporučuje osobama nižeg stasa, koji će bez tog detalja izgledati više.

muska-odela-CPignateli-012

Dužina rukava

Idealna dužina rukava (košulje ili sakoa) je do linije gde počinje palac.

1

Izgled sakoa u struku

Sako (ukoliko nije krojen tako da je strukiran) bi trebao lagano padati preko struka. Tradicionalni sakoi sa dvorednim kopčanjem zamenjeni su kreacijama sa 3 ili 4 dugmeta u jednom redu.

2

Opšti utisak udobnosti

Osim opšteg vizualnog utiska koji mora odavati osećaj udobnosti i ležernosti, svakako proverite koliko slobode imaju ruke i koliko vam je ugodno sediti u odelu.

Izvor: klikdovencanja.com

Foto: carolija.co.rs; anabellavencanice.com

Više o temama: