Modni događaj sezone: Revija Zvonka Markovića otvara Fashion Selection

Naš proslavljeni dizajner Zvonko Marković otvoriće modnu manifestaciju Fashion Selection 1. aprila u 20 časova u Belexpo centru u Beogradu. 

Jedini srpski dizajner koji je održao reviju na kultnoj Nedelji visoke mode u Parizu, nakon brojnih svetskih uspeha i priznanja, ponovo predstavlja kolekciju u Beogradu.

–  Prošlo je nešto više od 5 godina kako nisam imao reviju u Beogradu. U prethodnom periodu koncentrisao sam se, pre svega, na svetske modne centre. Nakon Pariza, imao sam revije u Njujorku, Sankt Peterburgu, Šangaju… Dobio sam i internacionalna priznanja, a naročito sam ponosan na nagradu “Talents du luxe” koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Francuske. Imam puno poverenje u Nebojšu Grnčarskog i znam da će reviju organizovati po vrhunskim standardima. Jedina briga sada mi je kako da smestimo sve zvanice u salu  – objašnjava čuveni kreator.

Kolekcija visoke mode koju Marković predstavlja, nosi naziv „Personalna mitologija“ i nije vezana za određenu modnu sezonu ili aktuelni trend.  Upotrebljeni materijali su unikatni, na njima su rađene ručne intervencije kako bi se postigla njihova autentičnost. Kolekcija jeste u duhu ovog vremena, ali nadilazi trend nastojeći da stvori trajnu vrednost.

Publici u Beogradu predstavlja delom retrospektivnu kolekciju sastavljenu od komada koje je izlagao na pomenutim svetskimnedeljama mode, a delom novu kolekciju. Marković je za  za ovu priliku pripremio i jedno iznenađenje. Naime, na pisti će kao elemenat scenografije biti i nameštaj koji on dizajnira.

– Dizajn i redizajn nameštaja je moja velika strast već duže vreme, ali ovo je prva javna prezentacija. Reč je o redizajniranim antikvitetima, toliko za sada mogu da vam otkrijem – kaže nam Marković i kroz smeh dodaje da će to biti jedna od najskupljih scenografija za reviju u Srbiji ikada jer je reč o komadima izuzetne vrednosti.

hellomagazin.rsLuka Šarac/ Stefan Koković za FAB L STYLE

Više o temama: