Prvi put za 24 godine postojanja: Godišnja revija Victoria’s Secret otkazana!

Slavna manekenka Šanina Šaik (28), jedna od Viktorijinih anđela, otkrila je informaciju kako je ovogodišnji Victoria’s Secret Show otkazan i time iznenadila svetsku javnost.

Australijska manekenka, koja se prvi put na ovoj reviji pojavila 2011. godine, izjavila je za The Daily Telegraph kako je time i sama veoma razočarana.

– Nažalost, Victoria’s Secret Show ove godine se neće održati. Moram priznati da na to nisam navikla, jer svake godine u ovo vreme vredno radim i treniram baš zbog same manifestacije. Ali sigurna sam da će se to u budućnosti promenti i da rade na razvoju brenda i novim verzijama jer to je najbolji šou na svetu – rekla je za The Daily Telegraph vidno razočarana manekenka i dugogodišnja ambasadorka brenda.

Iako još nema zvaničnih informacija i komentara, Independent piše da je revija navodono otkazana zbog sve manje gledanosti.

Ovaj šou prikazivao se gotovo dve decenije na televiziji. Revija je samo u 2018. godini za male ekrane “vezala” 3,3 miliona gledalaca, što je pad od 9,7 miliona gledalaca u odnosu na 2013. godinu.

Neimenovani izvori iz kompanije kažu da će se šou prilagoditi novim platformama.

Drugi, pak, misle da je revija otkazana zbog skandala i pada popularnosti brenda. Naime, Victoria’s Secret je u poslednje vreme bio na meti osuda zbog nedostatka raznolikosti na pisti, a prošle godine glavni direktor marketinga, Ed Razek, bio je prisiljen da se izvinjava nakon što je tvrdio da javnost nema interesa da na pisti vidi plus-size modele ili transrodne osobe.

Ostaje da vidimo da li će čuveni svetski šou ponovo zablistati!

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: