Posle toliko godina, svet saznaje istinu: Otkrivena tajna ružičastog kostima Džeki Kenedi!

Pomisao na Džeki Kendi i njen čuveni ružičasti kostim, mnoge asocira na dan kada je ubijen njen supurug, američki predsednik Džon Kenedi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@thekennedys___ је поделио/ла објаву дана

Džeki je svoj kostim, suknju i sako, nosila na još nekoliko prilika, a tada su mediji njen stajling opisivali kao nesvakidašnji, naročito zbog boje, koju su često opisivali kao “lubenica” ili “jagoda” rozom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@thekennedys___ је поделио/ла објаву дана

Međutim, jedna tajna vezana za ovo odelo, čuvana je godinama!

Naime, to u stvari nije bio Chanel, piše Suton Travis za bestlifeonline.com.

Iako je Džeki, iz političkih razloga, bila zamoljena da nosi garderobu isključivo američkih kreatora tog vremena, njena slobodna ličnost, a naročito ekstravagantnost kada je oblačenje u pitanju, nije se dala ukrotiti.

Džeki je tada našla rešenje…

Unajmila je najbolje američke kreatore i od njih zahtevala da kopiraju međunarodne stilove i sve ono što se njoj dopadalo. Tako je i ružičasti komplet u stvari kopija čuvenog Chanelovog izrađenog za tu sezonu, prenose strani mediji.

Iako se činilo da je Chanel, ovaj model izradila je modna kuća iz Njujorka pod nazivom “Chez Ninon”, piše Washington Post.

Tako da iako je kostim zapravo bio Chanel, tehnički ga nisu šili francuski modni stručnjaci, već američki kreatori koje je unajmila dovitljiva Džeki Kenedi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CaitytheVintageLover (@vintage_this_and_vintage_that_) дана

hellomagazin.rsguliver/getty, instagram

Više o temama: