Ne kvarite stil početničkim greškama

stilKada ste jednom došle do cilja i izgradile sopstveni stil, shvatile u kom smeru želite da idete kada je u pitanju moda, sve postane jako lako

Izgraditi svoj stil, bio on drugačiji od većine ili ne, za mnoge devojke predstavlja san snova. Dok nekima to jednostavno ide od ruke, drugi se dugo muče i tragaju za krpicama koje im najbolje pristaju i oslikavaju njihov karakter.

Ali kada jednom pronađete ono što ste vi, ostalo je sve lako. Tada više nemate potrebu za eksperimentisanjem. Ne osećate se neprijatno u onome što ste kupile samo zato što je u jednom trenutku bilo u trendu, a vama se baš svidelo.

Međutim, postoje određene greške koje biste, nezavisno od stila, trebalo da izbegnete, jer vam ne idu u korist.

stil

 Kvarite sopstveni stil ukoliko vam se vidi donji veš

Kada kažemo donji veš tu ne mislimo na romantične čipkaste brelet grudnjake koji suptilno proviruju iz košulje. Nego na ocrtavanje ruba gaćica ili vidljivu kopču grudnjaka koja kvari siluetu leđa u uskoj majici.

Osnovno pravilo za dobar stil glasi: ispod uskih stvari ne treba oblačiti nešto što će se isticati ili ispadati van. Zato, uskladite donji veš sa garderobom i ne pravite početničke greške.

Kada je u pitanju stil ne ide kvantitet pre kvaliteta

Vremenom ćete shvatiti da se ne isplati kupovati odeću samo zato što je snižena. Kupujte one komade koji su bezvremenski i koji nikada ne izlaze iz mode i tako ćete svoj stil negovati na najbolji način. To, naravno, ne moraju da budu neki skupi komadi, već jednostavn, svima dostupni i uvek uklopivi.

Izgledajte idealno: Mali trikovi za prikrivanje kilograma na stomaku i bokovima

stil

Stil nije previše brendova odjednom

Zaista ne želite da izgledate kao hodajuća reklama. Birajte odevne komade sa suptilnim oznakama brenda ili, ako volite malo vidljivije oznake, odlučite se za samo jedan takav komad. To je dovoljno. Ostatak odeće neutralizujte.

Sigurno ste do sada više puta čuli da nije potrebno da na sebi imate preskupu garderobu da biste bile žene od stila. To je zaista tačno. Jer, skupo ili jeftino nebitno je, najvažnije je, ipak, sve dobro uklopiti.

Preuska odeća je loša za vaš stil

Ne kupujte odeću i do nekoliko brojeva manju. Prihvatite svoje telo onakvo kakvo je. Oblačite ono što prati liniju vašeg tela. Ukoliko je odeća preuska u njoj će se videti sve ono što ne želite da se vidi, a pritom će vam biti i neudobno.

Retro trend kuca na vrata: Detalj koji će osvežiti svaku prolećnu kombinaciju (foto)

stil

Helanke umesto pantalona

Helanke su dobar odabir ukoliko ih kombinujete sa, na primer, dužim i širim džemperom, i tada ćete izgledati moderno i šik. Međutim, ako uz helanke obučete kratku i usku majicu, izgledaćete vulgarno i neprimereno, piše index.hr.

Stil nikako nisu sjajne najlonke

Sjajne najlonke nikako ne dolaze u obzir. Ne izgledaju lepo na vašim nogama i na slikama će davati odsjaj i same po sebi izgledati loše na fotografijama.

hellomagazin.rsguliver/getty, instagram

Više o temama: