Ilda Šaulić: Dama sa stilom

Jedna od najelegantnijih i najprefinjenijih dama na našojestradnoj sceni je pevačica Ilda Šaulić. Osim bakine lepote, čije ime i nosi, i očevog talenta za pevanje, Ilda je nasledila i boemsko poimanje života i istančan ukus za lepo. Uvek deluje odmereno, a izazovno. U izboru garderobe, šminke i frizure do sada nije pravila gafove. Pažnju je privukla i svojim držanjem i drugačijim imidžom, čime je pokazala da za uspeh nije potrebno provokativno ponašanje i oblačenje. Kao kćerka folk legende Šabana Šaulića, morala je dodatno da se dokazuje publici, ali i ocu. Šarmantna pevačica je uspela u tome i svima stavila do znanja da odlično peva i da pažljivo bira kompozicije koje će izvoditi. Sve radi polako, lagano, fino, nenametljivo i sa stilom.


Važite za izuzetno elegantnu i negovanu damu na našoj estradnoj sceni, koliko vam prija taj status?
Svaki kompliment mi prija. U ovom slučaju sam posebno srećna jer sam od prvog dana želela da pokažem da se na estradi može uspeti i bez skandala, afera i golotinje. Put jeste bio duži i teži, ali sam uspela. Nisam želela da se menjam zarad kratkoročne slave. Moja upornost da karijeru gradim bez skandala na kraju se isplatila. Trudim se da svojim ponašanjem budem uzor mladim generacijama koje me gledaju i slušaju i mislim da u tome uspevam.
Vaš pečat su haljine u kojima najbolje pokazujete svoju ženstvenost?
Mislim da su duge haljine simbol elegancije i otmenosti. Volim da ih nosim na sceni, dok privatno više volim sportsku eleganciju.

Koji vam je omiljeni komad garderobe u ormaru?
Konkurencija je velika, ali mi je ipak omiljena zlatna haljina “Dolče i Gabana” u kojoj sam se prvi put pojavila na televiziji i otpevala pesmu “Stani dušo da te ispratim.
U čemu se najbolje i najlepše osećate?
Zavisi od raspoloženja. Nekad mi prija da sam doterana u lepom kostimu ili haljini, ponekad se osećam sjajno u farmerkama i baletankama, a imam trenutke kada mi je najbolje u trenerci.

Oslobađate li
se kupovinom nervoze i stresa kao
mnoge žene?
– Kupovina mi pomaže da se rešim stresa, ali nisam od onih koje leče probleme šopingom. Volim da se suočim sa nevoljom umesto da bežim od nje ili da nalazimkompenzacije.

Piše: Tijana Dimitrijević

Više o temama: