Tamara i Marina Ćosić: Vrlo smo ženstvene i doterane, ali suštinski negujemo muški pristup životu

Sestre Ćosić privlače pažnju gde god se pojave. Mlađa je već proglašena jednom od najlepših i najdarovitijih mladih glumica, a stariju i ništa manje atraktivnu Tamaru, ekonomistu i autorku bloga “Lepa svaki dan”, na „Instagramu“ prati sto hiljada ljudi. Marina, koju je publika zavolela u nastavku filma “Zona Zamfirova” i seriji “Senke nad Balkanom”, upravo je debitovala u predstavi “Mačka na usijanom limenom krovu”.

O čuvenom komadu, duhovitim sestrinskim čarkama, porodičnim vrednostima i deljenju tajni ona i Tamara govore za “Hello!”.

Marina, sudeći po ovacijama publike svih pet večeri, Olivera Marković i Snežana Bogdanović, koje su pre vas igrale čuvenu junakinju Tenesija Vilijamsa, dobile su dostojnu naslednicu. Jeste li vi zadovoljni?

Marina: Jesam, jako, s obzirom na to da je reč o mojoj prvoj glavnoj ulozi. Raduje me što sam debitovala baš sa mojom omiljenom junakinjom. Kao devojčica obožavala sam taj film sa Elizabet Tejlor.

Tamara, zašto ste roditelji i vi imali veću tremu od Marine?

Tamara: Ne samo od nje, već i od njenih kolega. Marina je pripremala upravo Megi kada je pokušala da upiše glumu posle trećeg razreda srednje škole. Tada nije prošla, upisala ju je naredne godine, a to što sada sa njom debituje na pozorišnoj sceni doživljavamo kao njenu malu pobedu.

Kako ste proslavile ovaj uspeh?

Marina: Više se radujem zbog tuđeg nego zbog svog uspeha i, pošto ne volim da slavim dok sve nije gotovo, drage ljude sam častila tek kad smo odigrali i poslednju, petu predstavu.

Tamara: Porodično volimo da obeležavamo važne datume. Obično se skupimo i popijemo bar piće. Tako je bilo i posle Marinine premijere. Inače, po svemu sudeći, osim dečka, sada će sa njom živeti i mačka Megi, koju su ona i mama spasle kada ju je izujedao pas.

Obe volite mačke, koliko ih imate?

Tamara: Imam jednu i ona živi sa mnom, dok Marininu čuvaju mama i tata, koji takođe imaju jednu macu. Zbog toga je prozivam da je lako tako brinuti o životinji.

Marina: Ja živim sa dečkom i za sada mi je on dovoljan. (smeh)

Tamara: Činjenica je da mama i ona sve ugrožene životinje nose kod veterinara i brinu o njima, tako da nemam pravo da je zadirkujem.

Tamarin moto je “Prati svoju strast, ona će te odvesti do tvoje svrhe”, a Marinin?

Marina: Potpuno sam saglasna sa ovim njenim, dodala bih samo da je najvažnije pratiti unutrašnji osećaj koji, zapravo, sve govori. Ako ga na vreme spoznamo, na dobrom smo putu.

Tamara: Sada bi i moje geslo moglo da glasi: “Sledi intuiciju i budi ono što jesi. Autentična i svoja”.

Jeste li jedna drugoj najstroži kritičari?

Marina: Ona meni jeste, ali nikad to nisam doživljavala drugačije nego kao sestrinsku ljubav i želju da mi pomogne i ukaže mi na neke greške. Uostalom, to i tražim od bliskih ljudi, drugi mogu da mi pričaju šta god hoće. Najvažnije mi je da su mama, tata, ona i dečko iskreni prema meni.

Tamara: Marina je najbolja podrška, nevidljiva i nenametljiva, ona koja sve uvek uradi. A ja sam pomalo kao tetka koja stalno mora sve da kaže, onako zaštitnički. Valjda to starije sestre i rade.

Delite li sve tajne?

Marina: Tamara deli baš sve, pa se nekad osećam kao gong iz kineske priče, napravljen od drveta u koji su se sve tajne pričale, pa kad ga udare, sve izađe na videlo. Hvala bogu, imam svest i umem da ćutim kad je nešto važno. Nisam preterano misteriozna, nemam velike tajne, još manje imam potrebu da ih delim sa drugima. Ne volim kad me opterećuju poverljivim pričama, jedino Tamara ima to ekskluzivno pravo, mada, iskreno, nijednu njenu tajnu nisam zapamtila. (smeh) Kad neko počne sa onim kako ima nešto strogo poverljivo, odmah kažem da nisam prava osoba za to.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani…..

Zorica ZarićLuka Šarac

Više o temama: