Nina Janković i Gordan Kičić: Kad se kamere ugase, živimo sasvim realan život

Nina, da li je Veljko po vašim kriterijumima toliko loš muž i otac i da li biste, kao Jadranka, poželeli da se razvedete?

Nina: Ne mislim da je loš muž, samo je osoba koja beži od problema, za razliku od mene koja se trudim da ih u startu rešim. Izgleda da je sa njim nemoguće razgovarati, ali ipak bih pokušala pre donošenja “presude”.

Važite za jednu od naših najlepših glumica. Koliko vam je ta odrednica značila u karijeri?

Nina: Pre mi je smetalo, danas mi prija da čujem i takve komplimente. Ne bi valjalo da pričaju: “Nekada je bila lepa, vidi je sada”. (smeh) Bez šale, nije lako održati fizički izgled, kao što nije lako opstati u našem poslu.

Nepopravljivi romantici nadaju se da će “Realna priča” dobiti nastavak.

Gordan: Videćemo.

Nina: Nikad se ne zna.

Za kraj, da se vratimo malo u prošlost. Fotografije za ovaj intervju nastale su u “Plavom vozu“ nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza. Vaš deda Mioljub Kičić bio je u Titovom lekarskom timu. Verujemo da je porodici ostavio u amanet sijaset zanimljivih priča.

Gordan: Jeste, ali koga to danas zanima? Mlade generacije ne znaju ni da je postojao Josip Broz, još manje koliko je bio značajan u svetskim okvirima. To su bila neka druga vremena, druga zemlja… Moj deda bio je uz Tita poslednjih deset godina njegovog života. Išao je sa njim na brojna putovanja, sasvim sigurno i „Plavim vozom“. Ja nisam imao priliku da se provozam, bio sam mali, ali znam da smo porodično išli na otvaranje „Kuće cveća“ pre nego što je zvanično otvorena. Teško je sve uspomene sažeti u nekoliko rečenica. Nedavno smo pronašli dokumentarni film iz 1984. godine, u kome deda priča o tom periodu života, ali i svojim naučnim dostignućima. Bio je general, a pre svega endokrinolog, profesor na Medicinskom fakultetu, načelnik na “Vojnomedicinskoj akadmeiji“. Studenti i danas uče genetiku iz udžbenika koji je on napisao.

Eva ČubrovićLuka Šarac

Više o temama: