Nina Janković i Gordan Kičić: Kad se kamere ugase, živimo sasvim realan život

Delite li njegovo mišljenje da ste ovom ulogom učinili iskorak u karijeri?

Nina: Aposlutno. Film sam premijerno videla u Centru “Sava”, baš sam bila zadovoljna. Inače, kad prvi put gledam sebe u nekoj ulozi, uvek tražim greške kako ih ne bih ponovila.

Koliko vam je činjenica da ste majka pomogla u građenju lika?

Nina: Da ste me to pitali pre nego što sam dobila dete, rekla bih da nema razlike. Emotivna sam osoba i mnogo toga me lako dirne. Međutim, ovo je bilo nešto potpuno drugačije. I sama pomisao da bilo koje dete ima problem je teška, a ako ste vi roditelj tog deteta, onda je još teže. Majke sve gledaju kroz ličnu prizmu.

Kad smo već kod majčinstva, verujem da ne postoji osoba koja, kad vidi vašeg sina Vukašina, ne prokomentariše da je presladak i usput ne upita od koga je nasledio bujnu kosu?

Nina: To me svi pitaju, zaista. Vukašin ima kosu na tatu. Inače, nije što je moj, ali stvarno je neodoljiv. Dok ga gledam napunim se ljubavlju i energijom, i stvarno mi teško pada kad moramo da se razdvojimo, makar i na nekoliko sati. Sa godinu i po mnogo toga zna, neprekidno brblja i vrlo je zabavan.

Gordane, da li su vaše ćerke dovoljno velike da isprate ono što radite?

Gordan: Starija ćerka, Sofija svesna je da sam glumac. Ona i supruga pogledale su film pre nego što je bio gotov. Rekle su mi neke super stvari, mnogo mi je značilo njihovo mišljenje jer su svemu pristupile čista srca. Značili su mi i saveti mog oca, koji je prisustvovao snimanju.

Posle premijere čuli su se komplimenti na račun filma, ali i da imate veoma lepu suprugu.

Gordan: Hvala, delim to mišljenje. (smeh)

Kada bismo nju pitali kako izgleda deliti život sa glumcem, šta bi nam rekla?

Gordan: Ništa, zato što ne daje intervjue. Šalu na stranu, oboje se trudimo da sačuvamo privatnost. Ne objavljujemo fotografije ćerki, a ako jednog dana požele da se bave nekom javnom profesijom, odluka će biti na njima. Nema razloga da budu u medijima samo zato što sam ja glumac.

Da li vas je supruga prepoznala u nekim segmentima ovog ostvarenja?

Gordan: Jeste, imala je vrlo duhovite opaske. Veljko je arhetip ljudi koji odbijaju da odrastu i prihvate odgovornost. To je svojstveno svim muškarcima, priznali ili ne. Pitanje je samo kako će to sprovesti – da li će glasno negodovati ili će reći da je sve u redu i uspešno izbeći da obave ono što treba. Prilično sam iskren prema sebi, pa umem da prepoznam svoje mane. I Veljka sam predstavio kao čoveka sa manama, ali ga nisam osuđivao.

Eva ČubrovićLuka Šarac

Više o temama: