Nataša Miljković i Maja Nikolić: Pokušali su da nam naruše odnos, ali mi imamo trajni pakt

Sezona odmora je za vas završena. Gde ste ovog leta “punile baterije” pred nove profesionalne izazove?

Nataša: Bila sam, naravno, u Italiji, u mojoj oazi, na jednom prelepom imanju na obali Sorenta. Tamo godinama idemo svakog leta. Ćutala sam, čitala knjige, obnavljala energiju. Posle toga, sa Lazarom sam otišla u Tursku, gde smo se igrali, plivali i pravili vratolomije na toboganima. Dve godine nisam imala odmor i zato sam ovaj iskoristila da napunim svaki atom.

Maja: Ove godine bila sam na mnogim mestima, ali moram priznati da mi je glava ostala u Beogradu, u planovima oko emisije i u hiljadu sitnica kojima smo se već tada bavili.

Kada ste poslednji put vas dve negde otputovale?

Maja: Nismo nikada. A baš bismo mogle!

Nataša: E, sad razmišljam o prvom putovanju! Mogle bismo, hvala na ideji.

Poznajete se duže od dve decenije, kada ste obe počele karijeru. Sećate li se utiska posle prvog susreta i šta ste tada pomislile jedna o drugoj?

Nataša: Koliko se sećam, “kliknule” smo od starta, ali je prijateljstvo počelo tek nekoliko godina kasnije.

Maja: Upoznale smo se kada smo kao nova lica primljene na “BK” televiziju, radile smo zajedno pregled štampe u emisiji “Gutenberg”, a od kada smo počele intenzivnije da se družimo više se nismo razdvojile.

Prijateljstvo se rađa na delu. Kada ste shvatile da imate iskrenog prijatelja, osobu na koju možete potpuno da se oslonite?

Maja: Ja sam imala takav trenutak. Trenutak kada je ceo moj svet pretio da se sruši. Tada sam shvatila da pored sebe nemam najbolju prijateljicu i kumu, već sestru. Ona je moj čovek za sve sreće i sve dileme.

Nataša: Svakim danom, svakim događajem. Bilo je teških momenata, ali mislim da se prijateljsvo najviše dokazuje kada se dese uspesi, zadovoljstva, pobede. Ako ona tako lepo ume da se raduje mom uspehu, ako sam ja srećna zbog njenog, ako se zajedno radujemo bez zavisti ili podignute obrve, to je najčistije prijateljstvo na svetu. Nekada se prijateljstvo dokazivalo tako što drug ubije medveda da bi sačuvao život prijatelju, ali, kako danas nema baš nešto medveda oko nas, testiranje prijateljstva postalo je suptilnije.

Deana ĐukićMiloš Nadždin

Više o temama: