Mina i Nenad Zimonjić: Ponovo se zaljubljujemo jedno u drugo

mina i nenad zimonjic

Mina i Nenad Zimonjić za Hello! govore o porodičnim, bračnim i profesionalnim izazovima, budućnosti i željama

 

Osvajanjem “ATP“ kupa u Australiji početkom godine, srpska teniska reprezentacija, predvođena Nenadom Zimonjićem, postigla je istorijski uspeh. Dok je sa igračima nacionalnog tima, sa kapitenom Novakom Đokovićem na čelu, proslavljao pobedu na terenu, jedan od najlepših trenutaka u karijeri je preko video-poziva podelio i sa porodicom – suprugom Minom i jedanaestogodišnjim blizancima Leonom i Lunom. Nenadova lepša polovina punih 17 godina njegov je najverniji fan. O porodičnim, bračnim i profesionalnim izazovima, budućnosti i željama, sa bračnim parom Zimonjić razgovarali smo u njihovom kraju, na Dorćolu. I dalje zaljubljeni, razmenjivali su osmehe i šale na račun onog drugog, a na naša pitanja odgovarali potpuno otvoreno.

Nenade, u Australiji ste ostvarili istorijski trijumf. Kakav je osećaj?

Nenad: Najveće slavlje bilo je na terenu sa publikom i kasnije u svlačionici, što je Novak prenosio uživo na svom „Instagramu“. Atmosfera je bila fenomenalna, ne samo u Sidneju, već i u Brizbejnu. Najlepše od svega je što smo imali s kim da podelimo uspeh. Očekivali smo podršku, ali ono što se desilo nismo mogli ni da zamislimo. Toliko zastava i ljudi u nacionalnom dresu na tribinama… To je zasigurno doprinelo dobroj igri i rezultatima. Osećali smo se kao kod kuće, posebno na Božić, kada smo slavili veliku pobedu protiv Francuske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nenad Zimonjić (@nenadzim) on


Mina, vi ste sa decom bili u Beogradu. Kako ste vi slavili?

Mina: Navijali smo, aplaudirali, međusobno se grlili i slali poruke Zikiju i celom timu.

Da li vam je lakše kada mečeve pratite uživo?

Mina: Neuporedivo. Volim kada sam uz Nenada, tada sam svesnija njegovog psihofizičkog stanja. Preko televizije često mu ne vidim izraz lica koji meni može da kaže više od reči. I njemu znači moja podrška, voli da pogleda u mom pravcu, da “čuje” šta mu sugerišem.

Turniri u vreme praznika i drugih važnih datuma žrtva je koju svaki profesionalni sportista mora da podnesu. Jeste li se ikada na to navikli?

Nenad: Da, to su neke ne tako sjajne stvari koje naš poziv nosi. Za slavu sam bio u Madridu, Božić sam dočekao u Brizbejnu, ali nove godine uglavnom proslavljam sa porodicom. Samo prve godine kada su se Leon i Luna rodili nismo bili zajedno. Trudim se, koliko je moguće, da i porodica putuje sa mnom, ali sada kada deca idu u školu i imaju svoje obaveze to nije tako jednostavno. Na sreću, deca razumeju moju profesiju, a i današnja tehnologija omogućava nam da, iako nismo fizički zajedno, to na neki način nadoknadimo. Posle pobede u Australiji nazvao sam Leona sa terena, veza nije bila sjajna, ali pokušao sam da ga vidim i da doživi deo atmosfere. Ti trenuci najlepši su kada se podele sa porodicom.

Jesu li Leon i Luna vatreniji navijači od mame?

Mina: Svi smo vatreni, svako na svoj način. (smeh) Leon pomno prati sve mečeve i prilično se nervira, ja se trudim da ostanem pribrana, dok Luna euforiju najviše pokazuje u završnim minutima.

S obzirom na vaše obaveze u modnoj agenciji koju godinama uspešno vodite, koliko ste posvećeni Nenadovoj karijeri?

Mina: Uvek postoji deo dana koji je samo naš, uglavnom uveče, kada deca odu na spavanje. Tada se trudimo da o svemu razgovaramo i da se posavetujemo, tako da sam prilično upućena, a i trudim se da budem. Pored toga što se volimo, Ziki i ja smo prvenstveno najbolji prijatelji, koji beskrajno veruju jedno drugom. Moja uloga je da očuvam porodičnu harmoniju, da ne bi imao dodatni stres sa naše strane, kako bi što bolje plivao u teniskim vodama. Trudim se da hladne glave razmislim o svemu i da ne budem pristrasna, kako bih mu, ukoliko traži savet, dala najbolji mogući.

Nastavak intervjua u kom Mina i Nenad Zimonjić govore o porodičnim, bračnim i profesionalnim izazovima, budućnosti i željama pročitajte na sledećoj strani…

Deana ĐukićLuka Šarac/Ata/Instagram

Više o temama: