Lepa Brena: Vrelo leto na palubi (foto)

Leto, sinonim za hedonizam, provodi radno, ali svaku slobodnu priliku koristi za uživanje pod suncem. Posle više od tri i po decenije karijere, ugađanje sebi postalo je Lepoj Breni apsolutni prioritet.

Iako je obišla ceo svet, Jadransko more i dalje joj je prva na listi omiljenih destinacija. Na svoju jahtu poziva samo odabrano društvo, u kome bez zadrške može da se prepusti morskim uživanjima. Ovog puta zaplovila je sa ekipom magazina “Hello!” i otkrila šta joj je neophodno za savršeno leto na palubi, ali i ko zapravo upravlja kormilom broda porodice Živojinović.

Kako ugađate sebi ovog leta?

– Pošto su april i maj, kao i deo juna, za mene bili neradni meseci, jul i avgust provodim radno, uz kraće odmore između koncerata. Tada članovi benda i ja uživamo u letu. Prošla su vremena kada se na godišnji odmor išlo “kad i ceo svet”. Letovati se može i van sezone. Zemlja je okrugla, dovoljno je da odeš na neku suprotnu stranu, malo više gore ili malo više dole, i prepustiš se suncu, bez obzira na doba godine kod nas.

Proputovali ste ceo svet, ali vam je Jadranska obala i dalje najdraži letnji kutak.

– Izuzetno sam vezana za Jadran, jer mi je sve to blisko. Odlazim na mesta koja dobro poznajem, znam gde se najbolje jede i pije, gde mogu dobro da se odmorim i koje ću ljude da sretnem.

Jadranom uglavnom plovite na svojoj jahti. O kom modelu je reč?

– U pitanju je “Pershing 54”, koji se sa svojih 18 metara smatra manjom jahtom. Ono što je “Ferrari“ na autoputu, to je “Pershing“ na moru. Presladak mali brod, čiju posadu uglavnom čini porodica, a tu je i naš skiper, gospodin Emil Griznić, koga svi jako volimo. Vreme provedeno na brodu je nešto zaista posebno jer je u pitanju skučeni prostor i svi su upućeni jedni na druge, tako da osećate i pozitivnu i negativnu energiju ljudi oko vas. Veoma je važno da svi budu na neki način kompatibilni, da osećaju jedni druge i nikog ne ometaju svojom energijom, tako da na brod treba dovoditi isključivo ljude koji vam prijaju.

Deana ĐukićAndreja Damjanović, ATA Images

Više o temama: