Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Svečani dani na Vračaru (foto)

Naša najuspešnija strelkinja Ivana Maksimović i njen suprug, košarkaš Danilo Anđušić nedavno su krstili osmomesečnog sina Filipa. Svečanom činu, koji je počeo u 16 časova u “Hramu svetog Save“ prisustvovalo je oko dve stotine gostiju, kum je bio Danilov drug iz detinjstva, a kako Ivana za “Hello!” kaže, glavna zvezda, njen naslednik, sve vreme radoznalo je posmatrao unutrašnjost crkve. Bio je lepo raspoložen, nije protestovao kao većina mališana kada ga je sveštenik pokvasio i, mada je još beba, aktivno je učestvovao u zabavi upriličenoj nekoliko sati kasnije u jednom beogradskom restoranu. Filipu u čast sala je bila pretvorena u mini-džunglu, kao iz njegovog omiljenog crtaća “Kralja lavova”. U jednom trenutku počeo je i da “đuska” uz taktove muzike, a kad je, uz malu tatinu pomoć, “okitio” pevačicu, prisutni su ga nagradili gromoglasnim aplauzom.

– Želeli smo da napravimo veliko slavlje kojem će prisustvovati nama najdraži i najbitniji ljudi. Srećna sam što su svi bili lepo raspoloženi, i na krštenju i u restoranu. Uspeli smo da tog datuma, nekoliko dana posle naše četvrte godišnjice braka, okupimo familiju i prijatelje, kako iz inostranstva, tako i iz cele Srbije. Kad god smo Danilo i ja pričali o crkvi u kojoj bismo krstili Filipa, oboma nam je “Hram svetog Save“ bio prvi izbor. Meni je to bila velika želja i drago mi je što se ostvarila – kaže Ivana.

Kao sve mame i ona svakog dana ima mnogo razloga da pomisli kako ima najboljeg sina na svetu, a tog popodneva se i uverila u to.

– Dok je trajalo krštenje posmatrala sam ga sa strane i priznajem da sam bila najponosnija mama na svetu. Sve mu je bilo zanimljivo, a kum, Danilov najbolji prijatelj iz detinjstva i meni vrlo draga osoba, učinio je sve da Fića bude smiren i da u svemu uživa. Kad mu je sveštenik pokvasio kosu, malo se pobunio, ali već posle nekoliko minuta bio je raspoložen za nastavak svečanog čina, kao i za slikanje sa gostima.

Osim stavom, slavljenik je prisutne oduševio stajlingom. U odelcu i sa kravatom, izgledao je kao mali maneken.

– Naši prijatelji pobrinuli su se da izgleda baš onako kako sam zamišljala. Trudili smo se da uklopimo Danilov i Filipov autfit, i mislim da smo u tome uspeli. A u svoju haljinu, u kojoj sam se osećala kao princeza, zaljubila sam se na prvi pogled. Osim što je lepa, bila je veoma udobna i nije bilo potrebe da se presvalačim za zabavu u restoranu. Filipu smo u nekom trenutku skinuli odelo i kravatu i obukli mu nešto praktičnije kako bi mogao nesmetano da se veseli.

Zorica ZarićLuka Šarac

Više o temama: