Ilda Šaulić: Još učim da živim s bolom

Da se kobnog 17. februara sudbina nije grubo poigrala s njim, na dan izlaska ovog intervjua, 6. septembra, Šaban Šaulić slavio bi 68. rođendan. Smrt kralja narodne muzike nenadoknadiv je gubitak za muzičku scenu, ali najveću prazninu, ipak, ostavila je u srcima njegovih najbližih. Šest meseci posle tragičnog događaja, njegova mezimica, ćerka Ilda, progovorila je o najtežem životnom udarcu, otkrivajući kako se nosi s bolom i činjenicom da više nikada neće zapevati zajedno, ali i u čemu pronalazi snagu da se raduje svakom novom danu.

– Svesna sam da ništa ne mogu da promenim. Život ide dalje, a ja se trudim da naučim da živim sa velikim gubitkom – kaže Ilda na početku razgovora za “Hello!”

Septembar je važan mesec u vašoj porodici. Pre nekoliko dana proslavili ste godišnjicu braka, a očekuje vas i ćerkin rođendan. Kako ćete ove, po svemu drugačije godine, obeležiti te događaje?

– Septembar je zaista izuzetno poseban jer nosi pregršt važnih datuma. Jedan od njih je svakako Emin rođendan, koji uveliko pripremamo. Napravićemo slavlje za porodicu i prijatelje. Godišnjicu braka Bojan i ja proslavili smo na dve adrese. Dočekali smo je na Crnogorskom primorju, a u večernjim časovima stigli smo u Beograd, kako bismo sa ćerkom upotpunili naš dan.

Kada ovaj intervju bude objavljen, 6. septembra, vaš pokojni otac slavio bi 68. rođendan. Sa kakvom emocijom dočekujete taj datum?

– To je datum koji će uvek buditi snažne emocije, ali sada ga dočekujem sa ogromnom prazninom, koju nikada ništa neće moći da nadomesti.

Šta ste mu obično poklanjali za rođendan?

– Moj otac bio je veoma skroman čovek, nikada nije imao velike prohteve. Poslednjih godina sve što je bilo vezano za Krčedin i pecanje nije moglo da omane. Tome se najviše radovao.

foto: privatna arhiva

Šta vam prvo padne na pamet kada pomislite na tatu?

– Ljubav i dobrota koju nam je nesebično pružao.

U kojim trenucima vam najviše nedostaje?

– Nedostaje mi svakog dana, u svakom trenutku, i tako će biti dok sam živa. Tu emotivnu prazninu niko i ništa neće moći da ispuni.

Deana ĐukićMiloš Nadaždin, Luka Šarac

Više o temama: