Filip i Valerijan Vukosavljević: Ljubav na drugi pogled

Valerijan Ajaji, članica francuske košarkaške reprezentacije, u finalu “Evropskog prvenstva za žene“, koje je održano u Beogadu 7. juna, okitila se srebrnom medaljom, a već 11. juna na ruci joj je zablistala zlatna burma i dobila je novo prezime. Zbog ljubavi prema srpskom košarkaškom asu Filipu Vukosavljeviću, rodni Bordo zamenila je našim glavnim gradom, koji će joj ubuduće biti dom.

– Naša priča, lepa i neobična, počela je pre dve i po godine. Upoznali smo se u Lilu, svega nekoliko dana posle mog dolaska u Francusku. Sticajem okolnosti, Valeri je bila počasni gost na mojoj prvoj utakmici, a sedam dana kasnije ja sam nju gledao sa tribina. Iste večeri oboje smo se našli na žurki gde smo se upoznali, porazgovarali, prvi put se poljubili, i od tada smo nerazdvojni – otkriva nam Filip i dodaje da postoji razlog što njihova ljubav nije bila na prvi, već na drugi pogled.

– Uplašila se kad me je videla ovako istetoviranog, a u to vreme bio sam i ćelav. U prilog mi nije išlo ni to što dolazim iz Srbije, na terenu sam se pokazao kao agresivan, a do nje je stigao i trač da sam bio u zatvoru. Haos – kaže uz smeh sportista koga zbog više od stotinu tetovaža na telu zovu “srpski Denis Rodman”.

Zaljubljeni par počeo je da živi pod istim krovom posle šest meseci veze, u Buržu, gde je Valeri igrala za istoimeni klub. Filip je nešto kasnije dobio angažman u gradu udaljenom 300 kilometara, zbog čega je nekoliko dana u nedelji bio odsutan, ali česta putovanja nisu mu predstavljala problem.

– Najvažnije nam je bilo da smo zajedno, pa bih čim završim sa obavezama, sedao u kola i vozio nekoliko sati do kuće. Pre godinu dana zajedno smo prešli u Prag, gde ćemo ostati još jednu sezonu, a onda ćemo videti šta dalje. U svakom slučaju, gde jedno – tu i drugo. Namera nam je da jednog dana, kad završimo karijeru, “pustimo korene” u Beogradu. Dotle će nam stan, koji trenutno renoviramo, biti baza iz koje ćemo polaziti i dolaziti, a tu ćemo provoditi i slobodne dane.

Eva ČubrovićAlex Dmitrović

Više o temama: