Dragana Mirković: Ne znam da li bih preživela da mi se deca bave javnim poslom

Izraz “džet-set” u Srbiji se koristi često, ali malo ko ga upotrebljava u pravom kontekstu. Doduše, malo je onih koji istinski pripadaju tom miljeu i čiji životni stil podrazumeva okupljanja u odabranom društvu. Poznanstva sa planetarnim zvezdama i najuspešnijim ljudima iz čitavog sveta za Draganu Mirković i njenu porodicu nešto su sasvim uobičajeno, pa nema potrebe da se time hvali u javnosti. Ipak, na naše insistiranje, susret smo organizovali na krovu luksuznog hotela “Splendid” u Bečićima, gde nam je prvo pozirala na heliodromu, a potom iz prve ruke otkrila kako izgleda život kada ste deo svetskog džet-seta.

– Lepo je, jer su oni rasterećeni i prijatni za druženje, bilo da su velike zvezde ili izuzetno uspešni ljudi. Istinski su veliki, ponašaju se potpuno normalno, jednostavno i nemaju problem da vam upute kompliment. Moram priznati da ponekad uspeju da me zbune tolikom finoćom, bude mi pomalo neprijatno, ali to je, ujedno, ono najlepše.

Svojevrsni ste ambasador Srbije među njima. Trudite li se da im predstavite našu zemlju?

– Koga god smo ugostili od prijatelja i saradnika, uvek se trudim da svoju zemlju predstavim na što bolji način, pre svega sa željom da odluče da u nju investiraju ili da bar dožive neku lepu priču, pa da prenose dobar glas. Ono što želim da pokažem su, pre svega, tradicija i duh našeg naroda, poštenog i vrednog. Splavove im ne pokazujem, iako ih volim, jer gledam da dožive to iskustvo kroz prizmu prirodnih lepota i duhovnog bogatstva.

Ovog leta imali ste brojne nastupe u regionu. Jeste li uspeli da uskladite raspored sa porodičnim odmorom?

– Odmor je obavezan. Početkom leta bili smo u Monte Karlu, a onda smo došli u Srbiju i moj rodni Kasidol, gde smo proveli neko vreme sa mojom familijom. Prethodnih godina smo u nekoliko navrata išli u Bosnu, da deca vide odakle je njihov otac, ali, nažalost, Toni tamo više nema nikoga. Tako da je Srbija jedina zemlja od bivših jugoslovenskih gde naša deca dolaze. Mnogo vole moje selo, obožavaju babu i dedu, što je normalno. Dok sam ja imala koncerte oni su sve vreme bili kod mojih roditelja. Trenutno smo u Nemačkoj, gde se održava humanitarna trka organizacije “Laureus” u kojoj učestvuje i Marko, a posle toga ponovo idemo za Monako, gde ćemo sezonu odmora privesti kraju.

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani..

Deana ĐukićLuka Šarac/Mirko Tabašević/Instagram/Dragana Mirkovic

Više o temama: