Miloš Biković: Posebna mi je čast što će mi “Medalju Puškina” uručiti Putin

Povezane vesti

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin sastao se s Milošem Bikovićem, kojem je saopštio da je nagrađen ruskim državnim priznanjem – medaljom Puškina.

– Planirano je da odlikovanje dodeli predsednik Rusije Vladimir Putin 4. novembra u Kremlju. Radujemo se i čestitamo – napisao je Čepurin na svom profilu na Tviteru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fan-acc Milosh Bikovich. (@bikovic.aest) on


Sastanku je prisustvovao i iguman manastira Jovanje arhimandrit Mihailo Biković, Milošev stariji brat. Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

Miloš će samo nekoliko dana boraviti u Beogradu, a sutra će prisustvovati premijeri svog novog filma “Južni vetar”.

– Za mene je ovo radosna vest. Posebno mi je čast što će mi nagradu uručiti Putin. Nisam još imao prilike da ga upoznam – kaže Biković za Kurir.

Daroviti glumac se poslednjih godina proslavio i u ruskoj kinematografiji, počevši sa filmom “Sunčanica” ruskog reditelja Nikite Mihalkova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on


– Ruska Federacija neguje svoju kulturu i odnos prema drugim zemljama s kojima ima saradnju, a mi kao država i narod možemo tu da zauzmemo značajno mesto, jer imamo zajedničku istoriji. Srbija može da učini još više na tom planu i nadam se da će ta saradnja da se pojača i da će doneti još mnogo plodova, pogotovo u oblasti kinematografije – smatra glumac.

Miloš će naredne godine predstaviti svoj projekat “Balkanska međa”, koji je s Rusima snimao i u Beogradu, a prikazuje stradanja našeg narodna na Kosovu i Metohiji.

Ostale vesti iz rubrike