Dirljivo prisećanje Žarka Lauševića na prerano izgubljenog prijatelja Glogovca

Povezane vesti

Prošlo je godinu dana od kako nas je, u 48. godini, nakon kratke borbe sa opakom bolešću, prerano napustio Nebojša Glogovac. Na godišnjicu njegove smrti, brojni prijatelji oglasili su se na društvenim mrežama i pokazali da je velikan srpskog glumišta ostavio neizbrisiv trag.

Milica Glogovac: Prođe godina -crna, kao odlazeće oči, kao nema i neće biti.

Jedan od njih je i kolega Žarko Laušević, koji se prisetio svog dragog prijatelja.

View this post on Instagram

Sreda, 11. februar 2018. Dragi Glogi, Čitam tvoju poruku od pre neki dan: "Znam da će biti dobro… Pričaćemo… Samo malo da prođe ovo ludilo… Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva…" Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. Rekao si "radićemo sigurno ili ovde ili tamo". Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete: "Dobio sam nagradu u Londonu!". Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje "Hadersfilda". I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video. Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila: Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!". "Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum?" – promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja. "Nebojša Glogovac…" – skrušeno mi priznade. Zagrlih je. "Pa, on je i za mene najbolji glumac" – priznah i ja njoj. Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu. Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo… ili ovde ili tamo. I čekam da se čujemo… za vikend. Tvoj Žarko. #zarkolausevic #nebojsaglogovac #hadersfild

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on

Dragi Glogi,

Čitam tvoju poruku od pre neki dan: “Znam da će biti dobro… Pričaćemo… Samo malo da prođe ovo ludilo… Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva…” Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. Rekao si “radićemo sigurno ili ovde ili tamo”. Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete: “Dobio sam nagradu u Londonu!”. Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje “Hadersfilda”. I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video – napisao je Žarko i nastavio:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on

Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila:

Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!”. “Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum?” – promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja. “Nebojša Glogovac…” – skrušeno mi priznade. Zagrlih je. “Pa, on je i za mene najbolji glumac” – priznah i ja njoj.

Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu.

Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo… ili ovde ili tamo.

I čekam da se čujemo… za vikend.

Tvoj Žarko.

Ostale vesti iz rubrike