Znate ga kao Zumbul agu, ali da li znate kako je opasan frajer u realnom životu? (video)

Gotovo da ne postoji žena koja nije pomno pratila seriju “Sulejman veličanstveni”, u kojoj se volela čudesna sultanija Hurem koju je tumačila Merjem Uzerli, njena ljubavna priča sa sultanom kojeg je tumačio Halit Ergenc, a tu je bio i očaravajući Bali beg koga je igrao Burak Ozdživit… Ali lik koji su svi voleli i bez kojeg serija ne bi imala taj šarm, bio je svakako Zumbul aga kojeg je maestralno odigrao Selim Barjaktari.

Uloga Zumbul age je prvobitno bila osmišljena da traje nekoliko epizoda, ali nakon reakcije publike na lik Zumbula, odlučeno je da ostaje do kraja.

Ljudi uglavnom glumce poistovećuju s likovima iz serija, tako da im neretko daju osobine i posmatraju ih kroz prizmu stvorenu scenarističkom pričom, veštom rukom šminkera i kostimografa.

Tako je i sa Zumbul agom, koji je u realnom životu sve sem nespretni podanik sa sultanovog dvora, već jedan vrlo ozbiljan frajer!

Selim je pravi fanatik u održavanju kondicije, surfer, praktikuje razne veštine koje mu pomažu da ostane u dobroj formi.

Pasionirano se bavi jogom već godinama i učestvuje na raznim takmičenjima širom sveta.

View this post on Instagram

Öğrenmek kolay,öğrenilmiş bir şeyi unutmak güçtür.Hareket ettiğinizde, kendini koruma iç güdüsü, kendini bilinçle baskılama,kendinden şüphe etme hissi yok olur.Hareketin sonunda,yüzümdeki şaşkınlık ifadesi her türlü öğretinin ve toplumsal sorumluluğun zihni ve bedeni terkettiğinin neşe ve çocukluk sevinciyle karışık bir kanıtıdır.bazan yapabileceğine inanmazsın,çünkü öyle inandırıldın.bir topluluğun karşısına çıkınca cepsiz pantolonuna cep diktirmek istersin.bir dahaki sefere bütün UTANCINI, açıklarını ve bütün çirkinliklerini kapatması için.bu cep senin ruhsal kara deliğindir.elini kolunu nereye koyacağını bilememek,ayıpların,günahların,sen bilmezsin ben bilirimlerin,sen daha çocuksun ne anlarsınların yuvasıdır.inandıklarının ve öğretilerin kurbanı olduğun sürece sosyal bünyen oluşamayacak.sanki başkasının bisikletini kullanırcasına kullanırsın kendi bisikletini.senindir ama sen değildir o…#budokonmobility #budokon thank you kancho 🙏🏻@cameronshayne When you move destroy any sense of self preservation, self consciousness, self doubt.learning is easy,to unlearn is the task…

A post shared by Selim Bayraktar (@selimbyraktar) on

Selim je rođen 17. juna 1975 godine u Iraku, iz kojeg sa porodicom beži u Tursku sa samo 13 godina. Njegov otac je radio u naftnoj kompaniji u Iraku, pa je tamo proveo detinjstvo. Selim kaže da jednog dana u njihovu školu došao je Sadam Husein i prilikom posete prišao baš njemu. Rekao mu je da bi bio dobar vojnik i da u Iračkoj vojsci leži njegova sudbina. Te reči su ostavile jak utisak na Selima, što je i porodica primetila, pa su rešili da pobegnu uprkos ratu, zatvorenim granicama i mecima koji su leteli na sve strane.

– Bilo je, zaista, užasno. Rakete su letele iznad naših glava, muškarci su odvođeni u rat, a žene silovane. Moj otac je jednog dana došao i rekao : Idemo u Tursku. Zahvalan sam mu zbog toga – istakao je glumac u jednom od intervjua.

Selim je, vrativši se u rodnu Tursku, sa svojom porodicom, završio srednju školu, a potom i glumu. Dugo je igrao sporedne uloge u pozorištu, a iza filmske kamere našao se tek 2009 godine. Ipak, najveću popularnost stekao je upravo ulogom Zumbul-age u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

Nakon te uloge Selim dobija pregršt novih, ali ga gledaoci uglavnom ne prepoznaju, jer je u potpuno drugačijem izdanju.

A kao poslastica na kraju pogledajte kako svi glumci iz serije izgledaju kada kostime zamene odelima i uplove u sadašnje vreme.

Ovo je bilo fotografisanje za naslovnu stranu turskog izdanja magazina GQ…

hellomagazin.rsPrintscreen/Youtube/Instagram

Više o temama: