Nikola Rokvić završio hodočašće, evo koliko je novca prikupio za 31 dan pešačenja

Nikola Rokvić završio hodočašće, evo koliko je novca prikupio za 31 dan pešačenja

Autor: | 23/05/2024

0

Posle 31 dana hodočašća, tokom koga je prikupljeno više od 31 milion dinara, Nikola Rokvić je stigao kod svetog Nektarija na Eginu. Podvig života i neprocenjivo iskustvo. 

Instagram

 

Ispred manastira na ostrvu nedaleko od Atine dočekala ga je porodica – supruga Bojana Barović sa njihovo troje dece, majka Slavica, brat, tetka, kao i brojni vernici.

– Ovo je jedno životno putovanje, putovanje gde su pobedili vera, ljubav, zajedništvo, milosrđe, požrtvovanje, preobraženje i milost Božja. Kada bi ljudi znali koliko je ovo lepo i koliko na takvom putu Gospod pokazuje sve lepote i sve blagodati stvarnosti, svi bi krenuli na neki takav put – rekao je pevač za Nova.rs.

Pročitajte: Predivan gest Jelene Đoković - Javno se obratila Nikoli Rokviću, uputila mu posebnu poruku

Najveća podrška tokom putovanja bila mu je porodica, a baš tako se zove i fondacija koju je osnovao sa suprugom, a koja će pomagati nezbrinutoj, bolesnoj i talentovanoj deci. Svaki dan njegovog hodočašća pomno je pratila i cela Srbija.

Instagram

 

U Manastir svetog Nektarija ušao je bosih nogu, a potom celivao ikone i mošti sveca, iscelitelja i čudotvorca. Najviše mu se mole oni koji se leče od malignih oboljenja.

– Ovo je jedno životno putovanje, putovanje gde su pobedili vera, ljubav, zajedništvo, milosrđe, požrtvovanje, preobraženje i milost Božja. Zahvalan sam svima, zahvalan sam našem narodu i svim drugim narodima jer su ovo prihvatili s ljubavlju, razumevanjem i bez bilo kakvih osuda – istakao je Nikola, a evo šta kaže njegova supruga.

Instagram

 

– Ovaj put za njega je mnogo značio, mnogo više od sakupljanja sredstava. Suština se krije u poruci koju put nosi. Krije se u onome što on pruža ljudima, uzorima koje pruža mladima, a to je da treba da pričamo delima a ne rečima, da su granice samo unutar naših misli i da je sve moguće ako to zaista želimo i verujemo u Boga.

– Nikoli je jako važno da probudi svest mladih, da krenu putem vere, da idu duhovnim putem, a ne nekim drugim. Mnogo se toga menjalo tokom generacija, deca idu nekim putevima koji i nisu tako dobri, često ne vode nikuda – rekla je Bojana za Nova.rs.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram

Najnovije vesti