Rambo Amadeus osuđen zbog seksualnog uznemiravanja: Žrtva sve iznela u javnost, ovo je kazna

Rambo Amadeus osuđen zbog seksualnog uznemiravanja: Žrtva sve iznela u javnost, ovo je kazna

Autor: | 08/09/2023

0

Osuđen Rambo Amadeus

Muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru nakon što ga je Lejla Kašić, producentkinja emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore, optužila za seksualno zlostavljanje.

Arhiva HELLO!

 
 

Lejla je na društvenim mrežama otkrila da je Antonije Pušić osuđen za prekršaj koji je počinio, kao i da mu je izrečena novčana kazna.

Pročitajte: Rodila mu je tri sina i zabila nož u leđa! Ovo je bivša žena Ramba Amadeusa koja danas živi sa njegovim kumom

- Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem “kakvu-takvu kaznu” jer Crna Gora još uvek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku – navodi Lejla i dodaje:

Facebook

 

- Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je. Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost. Nije ovo mala/velika pobeda samo za mene.

- Već za svakog od nas ko se sutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini. Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smeju da dozvole: da budu izmanipulisane, gaslajtovane, ućutkane.

- Ne smemo da trpimo. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude sprečena. Zbog svih onih koje svojim primerom inspirišemo – zaključila je Lejla Kašić.

Podsetimo, Lejla je u martu najavila da će Ramba Amadeusa prijaviti za seksualno uznemiravanje, zbog toga što ju je, kako je tada tvrdila, neprimereno dodirnuo i izvređao.

- Juče sam na snimanju epizode “Dnevnica” doživela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus - navela je Lejla Kašić u svojoj objavi.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images