Životna priča Sare Hajland: Božić, Novu godinu, rođendan, sve sam te dane provela u bolničkom krevetu

Američka glumica Sara Hajland (28) odlučila je najzad da progovori o zdravstvenim problemima koji je prate još od ranog detinjstva. Zvezda serije ‘Moderna porodica’ za magazin Self rekla je nešto više o svojoj dijagnozi i svim operacijama koje je dosad imala.

Prošla je kroz ukupno 16 operacija, uključujući transplantaciju bubrega koji joj je 2012. donirao njen otac. Dve godine posle operacije, njeno je telo je počelo da odbacuje organ pa su morali da joj ga uklone kako ne bi došlo do dodatnih komplikacija.

– Kad se jednom podvrgneš transplantaciji, u svom telu imaš tuđu ‘stvar’. Uradili smo mnogo testova i pokušali sve da ga spasimo, ali nismo uspeli. Božić, Novu godinu, svoj rođendan… Sve sam te dane provela u bolničkom krevetu, a lekari su rekli da je moj bubreg kao zapaljena kuća – rekla je glumica koja od rođenja boluje od urođene displazije bubrega.

Lekari su joj uklonili transplantirani bubreg u maju 2017. godine, a njen mlađi brat Ijan (23) ponudio je svoj bubreg. Srećom, bili su kompatibilni. Sara Hajland je u to vreme počela da oseća veliki pritisak.

– Bila sam jako depresivna. Kada vam član porodice daruje drugu šansu za život, i to propadne, čini vam se kao da je to vaša greška. Ali nije. Dugo vremena sam razmišljala o samoubistvu, nisam htela da razočaram mog mlađeg brata, kao što sam razočarala oca – započela je svoju priču…

Nastavak na sledećoj strani

hellomagazin.rs/m.g.JutarnjiGuliver/Getty

Više o temama: