Za razliku od princa Harija, Vilijam nikad nije želeo da postane kralj

Britanski princ Vilijam predstavlja savršen primer budućeg monarha, ali čini se da nije uvek bio spreman za krunu.

Kao mladi dečak danas 37- godišnji Vilijam navodno je svojoj majci, princezi Dajani, često puta govorio kako ne želi da bude kralj. U međuvremenu, samouvereni princ Hari u mladosti je bio spreman da zauzme mesto svog starijeg brata.

 

Govoreći u novom dokumentarcu, britanski novinar Džeremi Paksman prisetio se razgovora s princezom Dajanom o osećajima njenih sinova tokom privatnog ručka u palati Kensington.

– Razgovarali smo o sopstvenoj deci i tada mi je Dajana rekla kako Vilijam često ističe da ne želi da postane kralj, na šta bi mu princ Hari ‘Ako ne želiš taj posao, ja ću ga preuzeti’ – priseća se Paksman opisujući Dajanu kao osobu koja je delovala ‘prilično usamljeno’ u palati sa sinovima koja je za nju bila poput zatvora.

 

U dokumentarnoj seriji koja istražuje živote članova britanske kraljevske porodice, Paksman je takođe pokušao da objasni odnos Dajane s princezom Anom.

– Sećam se kako mi je Dajana jednom prilikom rekla ‘Ako je Ana tamo, ja ne dolazim’ jer bi princeza obično govorila ono što Dajana nije želela da čuje – otkriva britanski novinar.

hellomagazin.rs/m.g.TportalGuliver/Getty

Više o temama: