Tajne kraljevske porodice: Da li znate koja su prava imena princa Harija i Vilijama?

Već ste navikli da u vestima o kraljevskoj porodici pročitate samo “princ taj i taj ili princeza ta i ta”, ali nije sve baš tako jednostavno, neki od njih se čak ni ne zovu tako kao što ste čuli i pročitali hiljadu puta…

Ovo su prava imena članova britanske kraljevske porodice:

Princ Hari

Verovali ili ne, Hari nije prinčevo pravo ime. On se zapravo zove Henri, punim imenom Čarls Albert Dejvid Montbaten-Vindzor, a ‘nadimak’ Hari dobio je odmah nakon rođenja. Bitće zanimljivo videti koje će kraljevsko ime njegova buduća supruga Megan Markl da dobije.

Princ Džordž

Kako bi mu olakšali školovanje, prvačić princ Džordž dobio je novo ime za školu.

Prinčevo puno službeno ime je Njegovo kraljevsko visočanstvo Princ Džordž od Kembridža, a puno ime Džordž Aleksandar Luis. Kako bi sve poštedeli ‘muke’, malenog će u školi službeno zvati Džordž Kembridž.

Naime, prezime kraljevskog deteta dolazi od njegovog oca ili majke, a kako je njegov otac Vilijam vojvoda od Kembridža, maleni je poneo to prezime.

Princ Vilijam i vojvotkinja Kejt

kejt-midlton-princ-vilijam-getty

Pravo ime vojvode od Kembridža je Vilijam Artur Filip Luis Kembridž Montbaten-Vindzor. Njegova supruga rođena je kao Kejt Midlton, a danas nosi ime Ketrin Elizabet Kembridž Montbaten-Vindzor.

Princeza Šarlot

kejt-midlton-princeza-sarlot-1-getty

Malena princeza nosi ime Šarlot Elizabet Dajana Kembridž Montbaten-Vindzor, od kojih je jedno njene pokojne bake, tragično stradale princeze Dajane.

Kraljica Elizabeta i princ Filip

kraljica-elizabeta-princ-filip-getty

Šefica kraljevske porodice zapravo se zove Elizabet Aleksandra Meri Montbaten-Vindzor. Pravo ime njenog nestašnog supruga je Filip Montbaten.

Princ Čarls i vojvotkinje od  Kornvola

Njegovo puno ime je Čarls Filip Arthur Džordž Montbaten-Vindzor, a njegove odabranice Kamila Parker-Bouls.

hellomagazin.rs24sata.hrguliver/getty

Više o temama: