Sa prvom damom nema šale: Šta se dogodi kad se zameriš Melaniji Tramp

Melanija Tramp, kao i ostale supruge predsednika država često imaju uticaj na državne poslove i organizaciju, ali Melanija se otvoreno ističe. Bar kada je u pitanju vođenje Kuće.

Melanija nije bila u dobrim odnosima sa Mirom Rikardel, a sukobi su porasli u poslednjih par meseci, naročito za vreme organizovanja Melanijine posete Africi.

Melanija smatra da ne dobija dovoljno novca za svoje aktivnosti i želi da se reši Mire Rikardel. Navela je da nije zadovoljna Mirinim odnosom prema njoj.

Portparolka Stefani Grišam zvanično je saopštila stav kancelarije prve dame.

– Stav kancelarije prve dame je da ona više ne zaslužuje čast da služi u Beloj kući – rekla je Stefani Grišam, a prenosi Rojters.

Melanija se sa Mirom Rikardel raspravljala i oko sitnica, poput mesta sedenja u avionu. Netrpeljivost je rasla. Izvori iz Bele kuće tvrde da je ceo tim Veća za nacionalnu sigurnost bio u lošim odnosima sa Mirom Rikardel.

Mira Rikardel je radila za Boba Dola u Senatu, bila je i zamenica pomoćnika ministra odbrane, a kasnije je i sama bila pomoćnik. Poreklom je Hrvatica, po ocu Petru Radieloviću, i mnogi su smatrali da je za vreme saradnje sa Bobom Dolom devedesetih lobirala za hrvatske interese u Vašingtonu.

Hellomagazin.rsAgencije/StilGuliver/Getty

Više o temama: