Prvi intervju Kerol Midlton nakon 15 godina tišine: Bilo me najviše strah da ne izgubim svoju porodicu

Britanski mediji naveliko analiziraju i bruje o neobičnom potezu majke Kejt Midleton. Otkako je pre 15 godina princ Vilijam počeo da se udvara njenoj ćerki, Kerol Midlton bila je oličenje diskrecije. Utelovljenje famozne britanske suzdržanosti. Nije komentarisala ni njihove probleme, niti curenje spornih Kejtinih fotografija s fakulteta, ni dolazak nove vojvotkinje u porodicu. Zato ne čudi da je najnoviji razvoj događaja prilično zbunio kraljevske krugove i one koji ih prate.

I pre nego što su se Kejt i Vilijam verili, zazirala je od slave koja je čeka i osim što je s vremenom postala važna figura u životu kraljevskog para, ona je jedina baka Kejtinim unucima, uglavnom je izbegavala središte pažnje. Daily Mail piše da su zato ova dva intervjua izazvala priličnu nelagodnost na kraljevskom dvoru.

Kerol je dala već drugi veliki intervju u samo dve nedelje pošto je 15 godina ćutala o svojoj porodici. 63-godišnjakinja je prvo dala intervju za Daily Telegraph, koji je objavljen preko vikenda u dva dela, a potom i za magazin Good Housekeeping. Premda je inicijalna ideja i povod bilo 30. rođendan biznisa Party Pieces, pokazalo se da je Kerol raspoloženija da razgovara o svojoj deci nego o svom poslu.

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraph otkrila je da će Božić provesti sa svojim ćerkama, sinom i unucima, ali i sa zetom Vilijamom o kojem nikada nije previše govorila.

– Imam dva predivna zeta, a nadam se da ću uskoro imati i predivnu snahu – rekla je misleći pritom na sina Džejmsa (31) koji se još uvek nije oženio.

Iako je danas u odličnim odnosima sa svojim zetom, Kerol je ipak priznala je da je netom pre kraljevskog venčanja imala određenih dilema i strahova.

– Bilo me najviše strah da ne izgubim svoju porodicu, ali to se ipak nije dogodilo. Ostali smo vrlo bliski – rekla je u intervjuu.

U intervjuu za Good Housekeeping, Kerol je rekla da se još uvek obraća ćerkama Kejt i Pipi, kao i sinu Džejmsu kad treba bilo kakav poslovni savet. Baka budućeg kralja, princa Džordža, otkrila je da joj je porodica uvek bila na prvom mestu.

I dok su brojni obožavaoci i pratioci kraljevske porodice jedva dočekali ovako nešto, postoje i oni koji sumnjičavo gledaju na ovaj nesvakidašnji potez. Tvrde kako postoje dva prikrivena razloga za ovo te kako je Kerol izabrala vrlo nezgodan tajming svog intervjua.

– Nisam selebriti niti želim da budem. Poznate osobe imaju svoju PR službu, ja ne trebam niti želim PR-a. Zapravo nisam tražila ništa od ovoga – govorila je Kerol pre desetak godina, kada je javnost saznala za vezu njene najstarije ćerke i britanskog princa Vilijama.

U međuvremenu je njena ćerka postala vojvotkinja, a na svet je donela i troje kraljevskih naslednika, od kojeg i najstarijeg, princa Džordža – budućeg kralja. Sve to nije promenilo stav gospođe Midlton koja se i dalje držala po strani i izbegavala razgovore s medijima. S godinama su ona i njen suprug Majkl Midlton postali učestali gosti kraljice Elizabete, a svoje poverenje pokazala im je i kada ih je pozvala na Royal Ascot.

Ali koji je razlog da Kerol baš sada da intervju?

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

hellomagazin.rs/m.g.Jutarnji/Tportal/24sataGuliver/Getty

Više o temama: