Nova žena: Kejt Mos je već godinu dana trezna, više ne pije vino umesto doručka

Kejt je nova žena i mnogo bolja verzija same sebe. Fokusirana je, profesionalna i isijava zdravljem, rekao je prijatelj Kejt Mos (44) za britanski The Sun.

Model je promenio način života i obeležio godinu dana bez alkohola. Mos je odlučila da se fokusira na svoje zdravlje nakon preranih smrti nekih od njenih najbližih prijatelja.

Svi su zadivljeni kako joj dobro ide bez alkohola godinu dana, s obzirom na to kakva je bila – istakao je Kejtin prijatelj. Dodao je kako model lepo izgleda otkad je zamenio alkoholne koktele za voćne te ne provodi noći u izlascima.

 

– Lakše joj je da se pridržava treznosti kako vreme prolazi i lepo je vidjeti kako je pričljivija i samopouzdana i nema ono lažno samopouzdanje koje daje alkohol – ispričao je Kejtin prijatelj. Transformacija modela je posebno zadivljujuća jer je pre, kako tvrde britanski mediji, ispijala vino od osam ujutro, a uz ručak je pila vino i votku. Prijatelji su joj zbog toga dali nadimak ‘Rezervoar’.

 

Mos je 2015. bila na detoksikaciji u Turskoj, a zbog njenog pijanog stanja su je izbacili iz aviona. Model je navodno odustao od useljavanja s dečkom, fotografom Nikolajem von Bizmarkom (31) jer ne želi da je nešto omete u novom, ‘čistom’ životu.

Nikolaj je prošle godine bio na odvikavanju od droge u Americi gde su ga roditelji poslali, a Kejt nije znala tačno mesto na kojem se nalazi, pa se žalila da joj je teško. Par je ranije raskinuo jer se Mos ljutila na Bizmarka što previše pije i izlazi.

Kejt se 2005. našla usred skandala kada su u javnost procurele fotografije na kojima uvlači kokain u nos. Brojni britanski tabloidi su izveštavali o njenoj zavisnosti za koju su neke krivili pevača Pita Doertija (39). On je bio poznat po upotrebi heroina i ostalih droga. Britanski mediji su tvrdili kako će Mos skandal uništiti manekensku karijeru, ali to se nije dogodilo.

 

– Nikad nisam uzimala heroin, to nema nikakve veze sa mnom – rekla je svojevremeno Kejt. Dodala je kako nikada nije imala poremećaj u ishrani niti je droga bila razlog njene mršavosti. Manekenka je početkom ove godine ispričala da misli da je prerano ušla u manekenstvo gledajući unazad na sve što je prošla.

 

Ne bi dopustila svojoj ćerki Lili Grejs (15), koju ima s s urednikom i osnivačem Dazed Media Džefersonom Hakom (46), da uradi isto. Dodala je i kako je nedavno promenila životne navike, otišla na dijetu i konačno krenula u teretanu, piše 24sata.hr

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: