Neobična i simpatična tradicija: Šta članovi kraljevske porodice poklanjaju jedni drugima za Božić?

Dvorac Vindzor

Pre nego što je upoznao današnju suprugu Megan Markl, od Kejt Midlton dobio je poklon na kojem je pisalo ‘Uzgoji svoju sopstvenu devojku’.

Tokom godina bilo je još blesavih poklona, među kojima se našla kožna daska za toalet koju je princeza Ana poklonila bratu, princu Čarlsu i otirač za kupatilo leopard printa koji je Fergi svojevremeno primila od Lejdi Di. Zanimljivo je da je princeza Dajana nesvesna te tradicije prvog Božića svim članovima porodice kupila fine kašmirske džempere.

Kraljevska porodica preferira zabavne i jeftine božićne poklone, ali i njima ponekad ponestane ideja. Kejt Midlton je prije dve godine priznala da više ni sama nije znala šta bi kraljici poklonila pa se odlučila na riskantan potez i sama skuvala pekmez od jagoda prema receptu svoje bake.

 

– Pomislila sam, pa zašto joj ne bih napravila nešto, što je, naravno, moglo da završi prilično sramotno. Bila sam malo zabrinuta kad sam joj ga dala, ali srećom primetila sam ga sledeći dan na stolu u trpezariji – rekla je Kejt.

Megan Markl lani je kraljici poklonila igračku – hrčka koji peva, koji je kraljicu navodno oduševio.

hellomagazin.rs/m.g.TportalGuliver/Getty

Više o temama: