Neobična i simpatična tradicija: Šta članovi kraljevske porodice poklanjaju jedni drugima za Božić?

Godišnje praznično darivanje vreme je kad se cela kraljevska porodica tradicionalno okuplja u dvorcu na imanju Sandringem. Obavezni ručkovi, večere i odlasci na misu deo su tradicije i jako su formalni, ali zato je razmena poklona prilika da se pokaže opuštena i zabavna strana svakog od članova porodice.

Vindzorovi naime imaju običaj da se međusobno daruju otkačenim poklonima, a jedino je pravilo – što zabavnije i otkačenije tim bolje.

Svake godine na Badnje veče članovi porodice se okupe na imanju u Sandringemu gde posle poslepodnevnog čaja sledi darivanje, a u njemu učestvuju i sama kraljica, njen suprug princ Filip, deca, i brojna unučad i praunučad.

 

Zanimljivo je da se pokloni dele na Badnjak, a ne na Božić kao što je inače običaj, ali to je deo porodične tradicije koja vuče korene iz nemačkih običaja, a poznato je da su preci Vindzorovih vuku korene iz nemačke kraljevske loze.

Dekorisanje stola za svečani ručak u dvorcu Vindzor

 

Porodica Vindzor se svake Badnje večeri u šest sati poslepodne okuplja u crvenoj sobi dvorca, gde se nalaze pokloni za svakog člana, ali tu prestaju sve formalnosti i kreće zabavniji deo. Tako se saznalo da je jednog Božića nestašni princ Hari svojoj baki, kraljici Elizabeti poklonio kapu za tuširanje na kojoj piše ‘Ain’t Life a B****.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

hellomagazin.rs/m.g.TportalGuliver/Getty

Više o temama: