Nastavlja putem slavnog dede Gregorija: Itan Pek u drugoj sezoni serije “Zvezdane staze: Otkriće”

Glumac Itan Pek, unuk holivudske legende Gregorija Peka, naći će se u ulozi Mister Spoka u drugoj sezoni CBS-ove serije “Zvezdane staze: Otkriće”, čije prikazivanje se nastavlja sledeće godine.

Mladi Itan Pek (32) je relativno slabo poznat gledaocima. Do sada je glumio u ABC-jevom sitkomu “Deset stvari zbog kojih te mrzim”. 

Izvršni producent serije Aleks Kurzman rekao je u zvaničnom saopštenju da se “nada da će mladi Pek uspeti da iznese Spokove najveće kvalitete poput njegovih prethodnika, slavnog Lonarda Nimoja i Zakarija Kvinta”. 

A post shared by Eddie Johns (@cooleddie_74) on


-Tokom 52 godine, otkad je serija počela da se emituje, glavni oficir Spok jedini je član originalne posade svemirskog broda koji se pojavljuje u svim razdobljima Zvezdanih staza, podsetio je on, dodavši kako izbor novog glumca za ulogu oficira Spoka nije bio nimalo jednostavan posao.

-Mesecima smo tražili glumca koji će, poput Kvinta i Nimoja, uspešno dr Spoku udahnuti i tračak vlastite harizme, naveli su producenti.

A post shared by @la_ventana_indiscreta on


Pekov deda Gregori, jedan je od najvećih glumaca zlatnog holivudskog razdoblja.

Za Oskara je bio nominovan pet puta, a osvojio ga je 1962. godine za ulogu u filmu “Ubiti pticu rugalicu”, snimljenom po istoimenom romanu književnice Harper Li.

Umro je u junu 2003, u 87. godini.

Hellomagazin.rsAgencijeGuliver/Getty, Instagram

Više o temama: