Mračna strana Joko Ono: Zvali su je “otrovni patuljak” i niko od “Bitlsa” je nije voleo (video)

Joko Ono je uspela da osvoji Lenona tako što ga je sledila gde god bi se on pojavio i neprestano mu je slala pisma i poruke, otkriva nova knjiga o životu slavnog Bitlsa. U knjizi “Biti Džon Lenon: Nemirni život”, autor Rej Konoli tvrdi da je Joko u početku htela da Lenon bude sponzor njenih umetničkih dela, nakon što ga je, kako ona tvrdi, slučajno srela u jednoj galeriji u Londonu.

Autor navodi da je Joko bila agresivna i nije prihvatala ne kao odgovor, te da je slavnog Bitlsa obasipala pismima i pojavljivala bi se gde god bi se i on pojavio. Na kraju ga je osvojila, ali niko sem Lenona nije bio očaran njom.

Džonova tetka Mimi navodno ju je zvala “otrovnim patuljkom”, a ni ostali članovi benda nisu bili oduševljeni njenim prisustvom u njihovoj blizini. Nisu je želeli na probama i u studiju dok su svirali.

Konoli piše i da je Lenon postao zavisan od heroina upravo zbog Joko, koja ga je, tvrdi, na tu drogu i navukla.

“Ona je bila slabo poznata avangardna umetnica, a nije bilo boljeg načina da se proslavi od veze s nekim od Bitlsa”, piše Konoli.

Lenon je u početku uzimao amfetamine i pio mnogo alkohola, a nakon toga se prebacio na marihuanu, s kojom ga je upoznao Bob Dilan. Nakon toga je prešao na LSD. Bitlsi su se u to vreme odlučili za pauzu, a Lenon je počeo da se zanima za produhovljenost.

Umetnica je oduvek tvrdila da je njihov susret u galeriji bio slučajan, kao i da nije znala ko je on. Međutim, Konoli piše da je insistirala kod vlasnika galerije da pozove nekog Bitlsa na izložbu. Nakon tog susreta ponovo ga je zvala da joj pošalje originalnu muziku Bitlsa za jedan kratki film.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

hellomagazin.rsb92.netGuliver/Getty

Više o temama: